HAOS U MUZIČKOJ ŠKOLI Direktorka: Smenjuju me jer nisam dala horu da peva za stranku
Foto: Nemanja Pančić

Mirjana Mihailović, direktorka muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu

HAOS U MUZIČKOJ ŠKOLI Direktorka: Smenjuju me jer nisam dala horu da peva za stranku

Društvo -
Direktorka ustanove Mirjana Mihailović tvrdi da školski odbor hoće da je razreši dužnosti jer đacima nije dozvolila da nastupaju za Pokret socijalista

BEOGRAD - Sve je kulminiralo kada je Školski odbor tražio od mene da hor škole peva na izbornoj skupštini partije 31. maja u Sava centru.Ovako počinje priču za Kurir Mirjana Mihailović, direktorka muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu, koja tvrdi da isti taj odbor hoće da je razreši dužnosti jer đacima nije dozvolila da nastupaju za Pokret socijalista.- Predsednik Školskog odbora Željko Korica član je Pokreta socijalista. Ubrzo nakon što sam odbila da đački hor pošaljem na stranački skup, Školski odbor se sastao i predložio moje razrešenje - priča Mihailovićeva.Kako kaže, kao zvaničan razlog za razrešenje navode nezakonitu izmenu finansijskog plana škole i plana javnih nabavki.- Po njihovom mišljenju, navodno, ometam rad Školskog odbora - poručuje Mihailovićeva.Ona dodaje da je u školi obavljen inspekcijski nadzor i da nijedna nepravilnost nije utvrđena. Ipak, za ponedeljak je zakazana nova sednica Školskog odbora na kojoj će se doneti zaključak o njenom razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora škole.Željko Korica, predsednik Školskog odbora, kaže da predlog za njeno razrešenje nema veze sa politikom. On nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje tvrdnje da je tražio da školski hor peva na skupu stranke:- Direktorka je prekršila niz članova Zakona o javnoj nabavci. Narodski rečeno - muljala je. Mi smo to na vreme uvideli. (M. L.)

Sindikat NezavisnostPOLITIČKI PRITISAK NA APOLITIČNU DIREKTORKUPrema mišljenju granskog sindikata Nezavisnost, dešavanja školi su rezultat političkog pritiska dela Školskog odbora na direktorku, koja je apolitična ličnost.- Svedoci smo da i u školama politički zahtevi idu do zloupotrebe dece u političke svrhe. Inače, na računu škole nikada nije bilo više novca, oko sedam miliona dinara - kaže Ružica Todić iz sindikata Nezavisnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja