RUDARSKA SLAVA: Antić i Vulin čestitali Svetog Prokopija
Foto: Tanjug Dusan Anicic

Ministri na liturgiji i sečenju kolača

RUDARSKA SLAVA: Antić i Vulin čestitali Svetog Prokopija

Društvo -
Kada ne platimo račun za struju, uzeli smo od rudara koji rade na +40 stepeni, poručio je Vulin

LAZAREVAC - Ministri Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin čestitali su danas svim rudarima u Srbiji njihovu slavu Svetog Prokopija poželevši im puno sreće i zdravlja i zahvalivši na tome što je elektroenergetski sistem u nasoj zemlji stabilan zahvaljujući njihovom vrednom radu.Ministar energetike Aleksandar Antić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin su, povodom slave rudara, prisustvovali liturgiji i rezanju kolača, nakon čega su položili venac na spomen-ploču rudarima koji su 1939. godine učestvovatli u štrajku u jami "Prkosava".

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Sa ministrima su bili i direktor "Elektroprivrede Srbije" Aleksandar Obradović, direktor Kolubare Milorad Grčić i predstavnici sindikata. Antić je nakon polaganja venaca novinarima rekao da želi na današni dan da u ime Vlade Srbije iskaže ogromno poštovanje i zahvalnost svim rudarima koji su u proteklom periodu uz ogroman napor uspeli da stabilizuju naš energetski sektor. On je podsetio da pre godinu dana, nakon katastrofalnih poplava, "nismo imali ni gram uglja iz Kolubare za naše termoelektrane". "Proizvodnja je danas u potpunosti stabilizovana i dnevno se u Kolubari proizvede od 80.000 do 85.000 uglja", naveo je Antić.

Ministar Vulin je čestitao slavu svim rudarima poželevši im puno sreće i zdravlja. Danas imamo stabilan elektroenergetski sistem iako je potrošnja električne energije povećana za 15 odsto, rekao je Vulin i dodao da to ne bi bilo moguće da rudari ne rade vredno na kopovima i na 40 stepeni.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Mi smo izdali odgovarajuće uputsvo i zamolili sve poslodavce da u periodu od 11 do 16 sati ne izlažu radnike visokim temperaturama i vode računa da ne rade na otvorenom", rekao je Vulin dodajući da te uslove nije moguće u potpunosti ispoštovati u slučaju Kolubre jer je reč o specifičnoj proizvodnji. "Kada ne platimo račun za struju mi smo platili njima i uzeli smo od rudara koji rade na +40 stepeni", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track