PORTPAROL VIKILIKSA I DŽULIJANA ASANŽA U BEOGRADU: Kristin Hrafnson stiže na Njuzvikovu konferenciju
Foto: AP

Međunarodni skup o slobodi medija

PORTPAROL VIKILIKSA I DŽULIJANA ASANŽA U BEOGRADU: Kristin Hrafnson stiže na Njuzvikovu konferenciju

Društvo -
Nagrađivani novinar i portparol Vikiliksa Kristin Hrafnson učestvovaće u panelu pod nazivom "Koliko je Vikiliks promenio svet", u okviru konferencije u organizaciji magazina Newsweek Srbija

BEOGRAD - Portparol Vikiliksa i Džulijana Asanža, jedan od najpoznatijih novinara sveta, Kristin Hrafnson, učestvovaće na Međunarodnoj konferenciji o slobodi medija u Beogradu, koju organizuje magazin Newsweek Srbija! Konferencija o slobodi medija, na jednom od panela pod nazivom "Koliko je Vikiliks promenio svet" ugostiće Kristina Hrafsona.

Hrafnson je istraživački novinar sa Islanda. Radio je u više novinskih redakcija i TV stanica na Islandu. Sada, radi kao nezavisni novinar i istovremeno kao portparol organizacije Vikiliks nakon što se njen osnivač Džulijan Asanž povukao iz centra pažnje. Hrafnson je tri puta nagrađen od Nacionalnog udruženja novinara Islanda, 2004, 2007. i 2010. godine kada je proglašen za novinara godine.

Kristin Hrafnson, Foto: Profimedia
Kristin Hrafnson, Foto: Profimedia

Konferencija će se održati 3. septembra u hotelu “Falkenštajner”, na Novom Beogradu, u periodu od 10 do 18 časova. Na prvoj međunarodnoj konferenciji o slobodi medija, koju organizuje magazin Newsweek Srbija, na panelu pod nazivom "Izazovi istraživačkog novinarstva", svoje viđenje će dati brojni eminentni novinari iz ove oblasti.

U eri koju karakteriše brzina kojom se informacije smenjuju, kao i njihova dostupnost, postavlja se pitanje u kojoj meri je istraživačko novinarstvo koje podrazumena dugotrpan rad i težak pristup informacijama ugroženo. Ipak, i pored sevga čini se da je ovaj vid novinarstva potrebniji nego ikada.

Prijave su besplatne ali obavezne. Formular za prijavu možete popuniti OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track