(FOTO I VIDEO) MISTERIJA U PANČEVU: Spomenik streljanim Borčanima pomerio se 60 metara!
Foto: Printscreen B92

Bez objašnjenja

(FOTO I VIDEO) MISTERIJA U PANČEVU: Spomenik streljanim Borčanima pomerio se 60 metara!

Društvo -
Spomenik streljanim Borčanima u Prvom svetskom ratu je podignut za vreme komunističke vlasti za pravoslavne Srbe i niko ga nije dirao do pre nekoliko dana, kada je on promenio mesto
1 / 5 Foto: Printscreen B92

Za jedan vek prešao je 60 metara. Čini se presporo. Ali kada saznamo da je reč o spomeniku onda je pređena razdaljina u odnosu na vreme sasvim zadovoljavajuća. U Srbiji čak i spomenici imaju noge.

Spomenik streljanim Borčanima u Prvom svetskom ratu je podignut za vreme komunističke vlasti za pravoslavne Srbe i niko ga nije dirao do pre nekoliko dana, kada je on promenio mesto.

Pančevci su zapanjeni premeštanjem spomenika i građevinom koja niče na obali Tamiša.

Iz Gradske uprave za zaštitu spomenika grada Pančeva dolaze oprečne informacije o ovom premeštanju. Vesna Potpara, arhitekta konzervator Zavoda za zaštitu spomenika kulturei kaže da dozvola postoji od 2006. godine i dobila ju je firma AMC "Zvezda".

Ipak, predsednik komisije za podizanje spomenika Dejan Bosnić kaže da nije upoznat sa činjenicom da je spomenik pomeren.

"Ja kao predsednik komisije nisam dobio nikakvu informaciju o tome. Na našu adresu nije stigao nikakav dopis. Zaista ne znam šta se desilo. To prvi put čujem od vas", rekao je Bosnić za "Bulevar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track