POSLOVNI KRAH ZORANA CVIJANOVIĆA: Izbačen iz stana, pa se vratio ženi
Foto: Marina Lopičić

Našao utehu

POSLOVNI KRAH ZORANA CVIJANOVIĆA: Izbačen iz stana, pa se vratio ženi

Društvo -
On ponovo živi kod supruge Lane, koju je napustio 2011, jer ga je prijatelj Milko Josifov prevario za novac, pa nije mogao da isplati 70.000 evra investitoru

BEOGRAD - Zoran Cvijanović je pre nekoliko meseci bukvalno ostao na ulici, jer je morao da izađe iz svog stana pošto nije uspeo da isplati preostali dug od 70.000 evra investitoru od kog da je kupio.Ali u svoj dom ga je primila supruga Lana, s kojom ne živi nekoliko godina i s kojom ima dvoje dece, saznaje Kurir. Proslavljeni glumac i čuvena kostimografkinja bili su sredinom 2011. pred razvodom braka i tad su odlučili da više ne budu pod istim krovom, a da ostanu venčani. Međutim, Cvijanovićeva nesreća ih je ponovo zbližila kad je on zapao u finansijske nedaće nakon sukoba s producentom i dobrim prijateljem Milkom Josifovim. Sav novac koji je imao uložio je u zajedničku firmu za reciklažu, ali je umesto da višestruko zaradi, ostao bez ičega.Krivična prijavaKad je shvatio da ga je prijatelj prevario, protiv Milka pokrenuo je spor pred Prvim osnovnim tužilaštvom.- Postupajući po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv osumnjičenog Josifova, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare na štetu Zorana Cvijanovića i Nebojše Vraneša (partner u firmi „Set reciklaža“, prim. aut.). U toku istrage biće saslušan osumnjičeni, kao i svedoci - potvrdila je juče portparol tužilaštva Slavica Jokić Janković.Pozvali smo Cvijanovića, ali se nije javljao, dok je njegova supruga Lana poslala SMS da je u Bostonu. Objasnili smo zbog čega smo zvali, a onda nam više nije odgovorila.Zoran Cvijanović je 2000. godine s Milkom Josifovim osnovao producentsku kuću „Jodi“, a u firmi „Set reciklaža“ pridružio im se i Nebojša Vraneš. Kompaniju koja se bavi preradom otpada pokrenuo je u vreme kad je bio savetnik ministra Božidara Ðelića. Kako nezvanično saznajemo, neke od poslova zbog kojih su Cvijanović i Vraneš tužili Josifova subvencionisala je i država.- Cvijanović je najverovatnije imao mnogo poverenja u prijatelja i zbog toga je pristao čak i da mu ustupi svoj deo partnerstva u firmi. Josifov ga je ubedio da će tako lakše dobiti kredite koji su im neophodni. Josifov sad ne dopušta bivšim partnerima da uđu u firmu, a odbija da im ispati novac. Zahvaljujući Cvijanoviću, dobio je milionske donacije od države - kaže izvor Kurira.Kolege ćuteJosifov je juče kratko za Kurir rekao da ne želi da komentariše bilo šta dok se ne okonča postupak.Srđan Dragojević, dugogodišnji prijatelj i saradnik Zorana Cvijanovića, nije želeo da govori o ovom slučaju:- Znajući Cviju decenijama, verujem da on ne bi želeo da bilo šta iz njegovog privatnog života postane javno. Hvala vam na brizi - kratko je prokomentarisao.Seka Sablić i Bule Goncić nisu upoznati sa slučajem kolege, dok Emir Kusturica, Nikola Kojo i Branimir Brstina nisu odgovarali na naše pozive.

Radili filmoveSNIMALI „MUNJE“ I „ARTILJERO“Cvijanović i Josifov, osim firme za reciklažu, zajednički su osnovali i producentsku kuću. Debi im je bio film „Munje“, nakon čijeg uspeha potpisuju neke od najuspešnijih filmskih projekata. Domaću kinematografiju obogatili su i prvim srpskim dugometražnim crtanim filmom „Edit i ja“, a poslednji zajednički projekat na kojem su radili je film „Artiljero“. Njihovo prijateljstvo datira još od snimanja filma „Lepa sela, lepo gore“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track