NE ZABORAVLJAMO HEROJE IZ VOJNOG HELIKOPTERA Porodicama isplaćeno 7 miliona, deci i 120.000 mesečno
Foto: Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brine o najmilijim stradalih u humanitarnom činu

NE ZABORAVLJAMO HEROJE IZ VOJNOG HELIKOPTERA Porodicama isplaćeno 7 miliona, deci i 120.000 mesečno

Društvo -
Ministar Bratislav Gašić u stalnom je kontaktu sa njima. U okviru humanitarne akcije, prikupljeno je i tri miliona dinara, a još 120.000 mesečno se izdvaja za školovanje dece

Porodicama Omera Mehića, Milovana Đukarića, Nebojše Drajića i Ivana Miladinovića Ministarstvo odbrane im je na ime pogrebnih troškova i usluga, i ostalih naknada do sada isplatilo više od sedam miliona dinara! Pored toga još oko 120.000 dinara mesečno im se isplaćuje je na ime školovanja šestoro dece koji su ostali bez očeva prilikom pada vojnog helikoptera sredinom marta u blizini aerodroma "Nikola Tesla", saznaje Kurir u Ministarstvu odbrane.Kako nam je rečeno, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i ubuduće će pomagati ove porodice.

- Deci Denisu i Davidu Mehiću, Jovanu i Sofiji Miladinović, Nemanji i Tijani Drajić mesečno u proseku na ime naknade za školovanje isplaćuje se nešto više od po 40.000 dinara. Brinemo o kupovini knjiga, školskog pribora, pomažemo odlazak na rekreativnu nastavu. Pomažemo porodicama u otkupu stanova. Porodice Mehić, Miladinović i Drajić imaju rešeno stambeno pitanje. Pored toga, Ministarstvo odbrane i ministar Bratislav Gašić u stalnom su kontaktu sa svim porodicama i pružamo im pomoć u vezi sa zdravstvenim problemima, pokretanju ostavinskih postupaka. Inače, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru humanitarne akcije za pomoć porodicama nastradalih kolega, prikupili su skoro tri miliona dinara, tako da je svakoj islaćeno nešto više od 700.000 - objašnjava naš sagivornik.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio je 13. marta nešto pre ponoći u širem rejonu aerodroma „Nikola Tesla” u Surčinu, na povratku iz Raške odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara. U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.Ni šest meseci nakon pada vojnog helikoptera nema optužnica niti osumnjičenih za odgovornost za nesreću. Iako su u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, koje vodi istragu, ovaj slučaj okarakterisali kao prioritetan, kako saznajemo, još nisu završene ni predistražne radnje.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track