SVIREPO: Mađarska policija suzavcem napala novorođenče, srpski lekari je spasli!
Foto: Facebook

Drama na Horgošu

SVIREPO: Mađarska policija suzavcem napala novorođenče, srpski lekari je spasli!

Društvo -
Juče je ovo malo biće od jednog meseca takođe bilo poprskano suzavcem od strane mađarske policije!!! Naši lekari su mu pružili pomoć... I danas smo tamo! Nadamo se mirnijem danu, napisali su iz organizacje Sačuvajmo bebe

HORGOŠ - U sukobu mađarske policije i migranata do kojih je došlo u sredu, snage bezbednosti nisu gledale na koja udaraju, pa se tako na meti našla i beba od samo mesec dana.

Ona je povređena suzavcem, a sprski lekari su pritrčali i pružili joj neophodnu pomoć.

"Juče je ovo malo biće od jednog meseca takođe bilo poprskano suzavcem od strane mađarske policije!!! Naši lekari su mu pružili pomoć... I danas smo tamo! Nadamo se mirnijem danu", napisali su na Fejsbuk profilu Sačuvajemo bebe.

Podsetimo, mađarska policija otvorila je jednu ogradu, kada su migranti pomilslili da će nesmetano ući u njihovu zemlju, ali su ih dočekali suzvaci i vodeni topovi. Migranti su uzvratili kamenjem i plastičnim flašama, a pripadnici mađarske policije su počeli da pucaju i da ih tuku pendrecima.

Na meti mađarske policije našli su se i naši lekari hitne pomoći koji su pokušavali da pomognu migrantima, kao i novinari koji su došli da izveštavaju. Oni su pretučeni, oprema im je polomljena i terali su ih da brišu video zapise koje su napravili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track