KOMEDIJA OD DRŽAVE: Vučićević i Mitrović izdali nalog za hapšenje Rodića

Besmisleno

KOMEDIJA OD DRŽAVE: Vučićević i Mitrović izdali nalog za hapšenje Rodića

Društvo -
BEOGRAD - Medijska haranga koju protiv dnevnog lista Kurir i njegovog vlasnika Aleksandra Rodića već danima sprovode TV Pink Željka Mitrovića i Informer, list Dragana J. Vučićevića, danas je kulminirala zahtevom da se vlasnik Kurira uhapsi!

Vučićević i Mitrović, očigledno po nalogu vlasti, koristeći nacionalnu frekvenciju TV Pink, danas su otvoreno pozvali tužilaštvo i policiju da uhapse Rodića, iznoseći kao "krunski dokaz" snimljenu izjavu Miroslava Bogićevića, optuženog za proneveru četiri milijarde dinara, kojem je, neko bi rekao ne slučajno, dva dana ranije skinuta "nanogica".

Vučićević i Mitrović, u petočasovnom programu u kojem su se nizali sagovornici iznoseći besmislene optužbe na račun Kurira, pokazali su kako će proći svako ko se usudi da progovori bilo šta protiv aktuelnog režima.

A vlasnik Kurira usudio se da u otvorenom pismu javnosti iznese kakve je sve pritiske trpeo od strane vlasti i da na to više neće da pristaje.

Tim povodom, oglasila su se brojna udruženja i ličnosti iz javnog i političkog života. Potpredsednik DS Borislav Stefanović rekao je da ovakva zloupotreba medija nije zabeležena u poslednjih 15 godina.

"Ovakvo instrumentalizovano korišćenje nacionalne frenkvencije u lične svrhe i u funkciji podrške određenoj, politici ili lideru, to jest, vodi ove Vlade, nije do sada viđeno. Nije slučajna zloupotreba čoveka koji je juče skinuo nanogicu, da danas daju izjavu. I to kroz takvu formu da državni organi postaju potpuni nebitni, nego se na medijima i vrši istraga, i prolazi poligraf i prosuđuje i presuđuje. Ovo je poraz države i ogoljeno lice režima", rekao je Stefanović i upozorio da bi predstavnici novinartskih udruženja trebali hitno da reaguju, umesto da gostuju u medijima.

Saopštenje je povodom neviđene satanizacije Aleksandra Rodića i Kurira juče izdala i Asocijacija medija koja je najoštrije osudila ponašanje Informera i TV Pink prethodnih dana, ocenivši da je u pitanju kršenje zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track