Lekari su mi rekli da ostavim dete!

Najtužnija priča u Srbiji

Lekari su mi rekli da ostavim dete!

Društvo -
Marina Blažić rođena je sa velikim anomalijama. Majka Nadica nije htela da je napusti, zbog čega ih je njen muž i otac devojčice izbacio na ulicu

BEOGRAD - Ljubav je jača od svega.

- Marinina cela kičma bila je kriva, vrat nije postojao, grudni koš joj je bio manji od obima glave, a desno rame štrčalo je napred. Noge su bile kratke u odnosu na torzo, svi ručni i nožni prsti bili su krivi, a stopala nejednaka - kroz suze se priseća Nadica Blažić (47), majka 17-godišnje Marine, rođene s velikim anomalijama, zbog kojih joj ni lekari nisu davali mnogo godina života.

Desna ruka kožom je bila spojena s telom do visine grudi. Jedna polovina lica bila je ovalnog oblika, a druga srcolikog.

Svi ih napustili

- Dva sata nakon porođaja došli su lekari i rekli mi da ostavim dete. Nisam ni pomišljala na to - priča Nadica i dodaje da ih je ubrzo nakon Marininog rođenja muž izbacio iz kuće.

- Od tada živimo kao podstanari. Sad čuvam bebe. Nemamo novca za kontinuirano lečenje, ali borimo se i lekarsko „ne“ zajedno pretvaramo u „da“ - govori Nadica, učiteljica po zanimanju.

Marinina jedina podrška su brat, sestra i tetka, pošto su joj ostali, nažalost, okrenuli leđa.

- Godinama sam nosila mider za kičmu, proteze za zube. Sad imam samo naočare jer na levom oku vidim pet posto, a na desnom 25 posto - govori nam Marina, koja pohađa Srednju školu „Stefan Dečanski“ i vežba hip-hop ples.

Srećna kad pleše

- S nestrpljenjem iščekujem svaki trening. U školi mi je super, a omiljeni predmeti su mi fizika i matematika. Volela bih kad bih svake godine mogla da idem u banju jer znam da mi to može pomoći - stidljivo nam kaže Marina.

Njena mama se priseća kako ju je ubeđivala da izdrži u bolnici.

- Pre odlaska uvek sam joj pričala neke idilične priče, tako da je jedva čekala da ode tamo. Deca me nikad nisu videla tužnu, jer noći su dovoljno duge za plakanje, a dan treba da bude veseo - ipak kroz suze nam priča Nadica.

Trener: Ona je talenat

Miodrag Kastratović, predsednik plesnog centra „Mladost“, kaže da je odmah prepoznao Marinin talenat:

- Kad sam je upoznao, bila je uključena u rad s decom sa smetnjama u razvoju, ali smatrao sam da je njen potencijal veći i prebacili smo je u grupu sa zdravom decom, gde je već tri godine. Opravdala je naša očekivanja i motorički je veoma napredovala, što se odrazilo i na njeno celokupno stanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track