(FOTO) MINISTAR ODBRANE BELORUSIJE U SRBIJI: Gašić i Ravkov o školovanju oficira
Foto: Tanjug Rade Prelić

Saradnja dve zemlje

(FOTO) MINISTAR ODBRANE BELORUSIJE U SRBIJI: Gašić i Ravkov o školovanju oficira

Društvo -
Ministri odbrane Srbije i Belorusije Bratislav Gašić i general-potpukovnik Andrej Aleksejevič Ravkov potpisali su danas Memorandum o razumevanju u vojnonaučnoj i vojnoobrazovnoj oblasti.
1 / 12 Foto: Tanjug Rade Prelić

Taj dokument omogućiće razmenu lica na školovanjima i usavršavanjima na svim nivoima u Srbiji i Belorusiji i stvoriti uslove za razvoj odnosa u oblastima istraživanja i razvoja.

Tokom zvaničnih razgovora dveju delegacija, ministri Gašić i Ravkov istakli su značaj tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dve države. Konstatovali su da je saradnja u oblasti odbrane suštinski unapređena nakon prošlogodišnjeg usvajanja strateških smernica bilateralne vojne saradnje.

Ministar Gašić naglasio je da spoljnopolitičko opredeljenje Srbije ka Evropskoj uniji ne utiče na razvoj odnosa sa Republikom Belorusijom i drugim državama koje žele da sarađuju na principima međusobnog poštovanja i uvažavanja.

On je zahvalio na principijelnoj podršci Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o prijemu tzv. Kosova u članstvo u tu organizaciju.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja