Ministarka Mihajlović: Zakon ne stavlja Nikolića i njegove sinove u povlašćen položaj
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Zakon o ozakonjenju

Ministarka Mihajlović: Zakon ne stavlja Nikolića i njegove sinove u povlašćen položaj

Društvo -
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da Zakon o ozakonjenju objekata "nema ime i prezime" i da ne stavlja u povlašćen položaj predsednik Srbije Tomislava Nikolića i njegove sinove.

"Ovaj zakon nije pravljen po imenu i prezimenu i nema povlašćenih u ovom zakonu", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara da li je predsednik Nikolić povlašćenom položaju po tom zakonu. Ona je objasnila da sve ono što je moglo da se legalizuje po prethodnim zakonima i sada će moći da se ozakoni, dok ono što nije moglo ni pre neće moći ni po Zakonu o ozakonjenju objekata.

Zakon predviđa u članu 5. da ne mogu biti ozakonjeni objekti sagrađeni u prvoj i drugoj zoni zaštite prirodnog dobra, osim vikendica i drugih porodičnih objekata za odmor u drugom stepenu zaštite prirodnog dobra.Mihajlović: U 2016. za kapitalne investicije 27 milijardi dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će u budžetu za narednu godinu imati pet milijardi dinara više za kapitalne investicije, izjavila je danas potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

"Budžet ovog ministarsta za kapitalne investicije biće mnogo veći nego za ovu godinu, u kojoj smo imali 22 milijarde. Za narednu godinu očekujemo više od 27 milijardi dinara ", rekla je Mihajlović novinarima na konferenciji o izdavanju građevinskih dozvola.

Ona je istakla da je to ministarstvo u 2015. godini pokazalo da kapitalne investicije mogu mnogo efikasnije da se realizuju. "Mi smo jedino ministarstvo koje će imati stepen realizacije kapitalnih investicija 95 odsto u budžetu za ovu godinu. Dakle, sve što smo dobili za kapitalne investicije, to ćemo i potrošiti", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da su, na primer, ove godine, započeti novi projekti, kao i izgradnja deonice Koridora 10 na jugu Srbije, Srpska kuća - Levosoje i izgradnja novog mosta preko Drine Bratunac -Ljubovija. Mihajlović je naglasila da je to ministarstvo nastavilo i ubrzalo realizaciju mnogih kredita za kapitalne projekte - ruskog, ERBD-a i EIB-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja