VLADIMIR ARSENIJEVIĆ: Jezik i pojava Dragana Vučićevića su katastrofalni!
Foto: Printscreen N1

Pisac

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ: Jezik i pojava Dragana Vučićevića su katastrofalni!

Društvo -
Pisac Vladimir Arsenijević ocenjuje da je afera "državni udar" jeftina predizborna dramaturgija i da u Srbiji ne postoji snaga koja bi izvela tako nešto.

Arsenijević je rekao da ta dramaturgija prethodi promenama na političkom planu, i da sve ukazuje na to da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore.

Na pitanje da prokomentariše priče o navodnom državnom udaru, kaže:

"To je politika kreiranja paranoje i predizborna jeftina dramaturgija koja kod malo koga prolazi... Ko će da napravi udar u ovoj državi? Vi nemate tu vrstu snage za to", navodi Arsenijević.

Govoreći o uticaju medija na podgrevanje afere, kaže da tabloidi vladaju. Kako ističe, jezik i pojava Dragana J. Vučićevića i uloga koju vrši na našoj sceni su katastrofalni.

Kako ocenjuje, mediji su u Srbiji, posebno štampani, u najgorem stanju ikada do sada, da čak ne može da se poredi sa situacijom devedesetih, kada su postojali i oni mediji koji su promovisali neku drugu stranu. Kaže da postoji neravnoteža na političkoj sceni, a da je opozicija na marginama.

"Sve što smo očekivali posle 2000. pa naovamo okrenulo se naglavačke. Mi smo u fazi gde nam je koža otvrdla, i gledamo da u svemu tome spasimo svoj život i provodimo svoju svakodnevicu onoliko dobro koliko možemo, a navikli smo da je politička scena nešto kroz šta se surfuje", dodaje.

Ističe da, uprkos statistikama i istraživanjima, postoji osećaj nesigurnosti kod političara, a da to dolazi zbog česte i nagle promenljivosti mišljenja velikog broja birača.

Ljudi su akutno nezadovoljni svojim životima, kaže on.

"Niko ne može da popravi stanje u ovoj zemlji, to birač oseća i često kažnjava u trenutku kada se tome najmanje nadate", ocenjuje Arsenijević.

(N1info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track