MIHAJLOVIĆ: Srbija da postane društvo jednakih šansi
Foto: Zorana Jevtić

Međunarodni dan ljudskih prava

MIHAJLOVIĆ: Srbija da postane društvo jednakih šansi

Društvo -
Cilj Vlade je da Srbija bude društvo jednakih šansi i ne pristajemo na manje od dostojanstvenog života za sve građanine i građanke normalne i pristojne Srbije, saopštila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Čestitajući građanima Srbije praznik, Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je i da se današnjim danom završava globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

„Nije dovoljno da o rodno zasnovanom nasilju govorimo samo u ovih 16 dana. Zato ću predložiti Vladi da 2016. proglasimo godinom borbe protiv nasilja nad ženama“, poručila je potpredsednica Vlade.

Mihajlović, koja u ime Vlade koordinira i aktivnostima državnih institucija usmerenih ka poboljšanju položaja Roma, podsetila je da su pripadnici romske zajednice među najosetljivijim kategorijama društva.

"Srbija neće biti moderna država sve dok i 600.000 građana i građanki romske nacionalnosti ne budu imali uslove za pristojan život i dok ne budu imali perspektivu za svoju decu", rekla je Mihajlović.

(b92.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track