SKUPŠTINA IZGLASALA: Mladen Nenadić novi tužžilac za organizovani kriminal
Foto: Nebojša Mandić

Dobio podršku 139 poslanika

SKUPŠTINA IZGLASALA: Mladen Nenadić novi tužžilac za organizovani kriminal

Društvo -
BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas advokata iz Čačka Mladena Nenadića za tužioca za organizovani kriminal. Nenadić je dobio podršku 139 poslanika.

Za tu poziciju kandidati su bili i aktuelni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Nenadić je rođen 1963. godine u Čačku. Završio je Pravni fakultet u Kragujevcu 1987. godine, a pravosudni ispit je položio 1990. godine. Od 1990. do 1995. radio je kao kao inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta u policijskog upravi u Čačku, a zatim i kao šef odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Za zamenika javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku izabran je 1995, a 2001. je bio vršilac dužnosti javnog tužioca tog tužilaštva. Od 2004. godine radi kao advokat, a pretežna delatnost mu je krivično pravo.

Kao branilac postupao je u velikom broju predmeta, pored ostalog i u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu. Nenadić je postupao kao zamenik javnog tužioca u predmetima za najteža krivična dela. Njegovo ukupno radno iskustvo u krivičnoj materiji je 25 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja