BRUKA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Voze s letnjim gumama, a kažnjavaju vozače!
Foto: Shutterstock

Strukovno udruženje policije uputilo pismo ministru Stefanoviću

BRUKA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Voze s letnjim gumama, a kažnjavaju vozače!

Društvo -
NOVI SAD - Strukovno udruženje policije “Dr Rudolf Arčibal Rajs”, uputilo je pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću, u kojem se žale na loše uslove policijskih automobila u zimskom periodu.

Kako stoji u pismu, uzimajući u obzir predstojeće klimatske i meteorološke uslove, trenutno godišnje doba kao i propisane uslove u pogledu obavezne opreme - pneumatika motornih vozila i lanaca, odnosno drugih uređaja za povećanje trakcije, sa ciljem opšte bezbednosti policijskih službenika koji koriste ta vozila kao i ostalih učesnika u saobraćaju neophodno je da se obezbede adekvatni zimski pneumatici i prateća oprema.

-Kako policijske poslove obavljamo u svim klimatskim uslovima, uslovima smanjene vidljivosti, smetovima i nepredvidivim zimskim putevima, neophodno je obezbediti odgovarajuće pneumatike za vozila i time omogućiti bezbedno učešće vozila u saobraćaju – kažu u ovom Udruženju.

Na kraju, nedopustivo je da se ponavlja nekadašnji praksa i da se policijski službenici izlažu neprijatnim situacijama te dovode pred svršen čin da vrše kontrolu ostalih učesnika u saobraćaju u pogledu obavezne zimske opreme motornih vozila, a da je sami ne poseduju i da vrše takve aktivnosti sa letnjim pneumaticima na službenim vozilima, navodi se u pismu.

-To izaziva negodovanje i nezadovoljstvo građana, osećaj primene duplih standarda, gubi se poverenje građana u policiju i njenu operativnost, gotovost i osposobljenost da obavi zadatke koji se pred nju postavljaju i nameću i ostalo. Bezbednost nema cenu i na bezbednosti policijskih službenika i građana ne sme da se štedi - zaključuju oni.

(S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track