DIREKTOR DEDINJA: Smenili su me jer nisam Vučićev prijatelj
Foto: Marina Lopicic

Mirna mu savest

DIREKTOR DEDINJA: Smenili su me jer nisam Vučićev prijatelj

Društvo -
Sada već bivši direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Boško Đukanović kaže da je njegova smena sa te funkcije politička odluka jer nije prijatelj predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Đukanović je rekao da su svi znali da nije premijerov prijatelj, jer je "po kafanama govorio da je Vučić najveće zlo".

On nije negirao medijske navode da je nakon smene ministru zdravlja slao uvredljive SMS poruke u kojima ga je nazivao "ološem" i "đubretom", ali je dodao da nije ozlojeđen, ni ostrašćen zbog smene i da će nastaviti da radi kao hirurg.

"Savest mi je čista, kada je reč o postignutim rezultatima u lečenju u IKVB 'Dedinje'", rekao je Đukanović za "Politiku".Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je Đukanović razrešen sa funkcije "zbog smene generacija".

"Posle 15 godina koliko je Đukanović bio direktor ove ustanove sada je vreme za smenu generacija. Na tu dužnost imenovao sam Predraga Milojevića koji je sjajan stručnjak", izjavio je Lončar za Politiku.

Đukanović je izjavio da je smenjen bez prethodnog razgovora i da je to bila politička odluka, jer "nije prijatelj (predsednika Vlade Aleksandra) Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja