NIKODIJEVIĆ: Ekipe na terenu čiste ulice drugog prioriteta
Foto: Aleksandar Jovanovic

Sneg u Beogradu

NIKODIJEVIĆ: Ekipe na terenu čiste ulice drugog prioriteta

Beograd -
Za građane Bulevara kralja Aleksandra u ovom trenutku je najvažnije da posle pucanja cevi svi imaju vodu, kao i da saobraćaj normalno funkcioniše, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je istakao da je cev zamenjena i da je ceo kvart juče dobio vodu, ali dok su temperature ispod nule, ne može se raditi novi sloj asfalta.

– Zato je u bulevaru zatvorena desna traka za saobraćaj, dok se u levoj odvija naizmenično u oba pravca. Sve tramvajske linije koje ovde saobraćaju prebacili smo na autobuske, a imamo i asistenciju MUP-a kojem dugujemo veliku zahvalnost na saradnji i to je dobar primer kako gradska i republička vlast treba da sarađuju – rekao je Nikodijević.

On je naglasio da dok god sneg pada, najvažnije su ulice prvog prioriteta jer njima ide gradski prevoz i prevozi se veliki broj ljudi. Od trenutka kada padavine prestanu, a to je bilo noćas posle ponoći, počelo je čišćenje i ulica drugog prioriteta.

– Rok za čišćenje ovih ulica je 48 sati od prestanka padavina. S obzirom na to da se najavljuju nove padavine, ekipe „Beograd-puta” će se opet vratiti na ulice prvog prioriteta, tako da se može desiti da one druge moraju da sačekaju. Zato molim građane da budu strpljivi jer radimo sve kako bi očistili ceo grad – rekao je Nikodijević.

On je posebno naglasio da čisteći kolovoz, radnici deo snega prebace na trotoar, ali zato su angažovane dodatne mašine kako bi ga uklonile i pošto se sneg ne topi, počelo je i njegovo odnošenje.

– Ukoliko ne bude novih padavina, u roku od 24 sata biće očišćenje sve ulice prvog i drugog prioriteta – naglasio je predsednik gradskog parlamenta.

On je dodao da je jutros na ulice izašlo svih 1.150 vozila gradskog saobraćaja i nijedna linija nije skraćena ili obustavljena, što je u ovom trnutku najvažnije jer radni ljudi treba da se prevezu na posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track