UŽASNO: Kriminalac Kristijan uzor mladih, delio autograme kao da je Bred Pit
Foto: Dragana Udovičić

Ovo je rijaliti Željka Mitrovića napravio od dece

UŽASNO: Kriminalac Kristijan uzor mladih, delio autograme kao da je Bred Pit

Društvo -
Mališani stajali u Kraljevu u redu kako bi se slikali i uzeli autogram od bivšeg „farmera“ i robijaša, koji opet mora u zatvor

BEOGRAD - Mališani različitog uzrasta pre neki dan čekali su u redu kako bi se fotografisali s bivšim robijašem, kriminalcem i učesnikom „Farme“ Kristijanom Golubovićem i dobili od njega autogram!Psiholozi, psihijatri i druga stručna javnost skandalizovana je činjenicom da naša deca u takvom čoveku, koji je i u rijalitiju pravio skandale i maltretirao učesnike, vide svog idola i upozoravaju vlasnike medija koji prikazuju rijalitije, a među kojima je i Željko Mitrović, da će potenciranje takvih programa imati dugoročne posledice po društvo.Fotografijama s decom, koje su nastale u Kraljevu, javnosti se na Fejsbuku pohvalio Kristijan.- E majku vam vašu bolesnu, koliko ste poremećeni i mizerni... Olusi, paštete, bicikl, sada nekakve šine??? Pušite i govorite gluposti, bagro, koliko god želite, ali me ne možete oblatiti, već ispasti glupi i govnjavi... Dok ja uživam sve ove godine, vi komplet klošari po životima i opredeljenjima jedete svoju džigericu što sam duša od čoveka koju svi vole od pet do 95 godina!!! - ostavio je poprilično nepismen status Golubović ispod slika.Nevena Čalovska Hercog, psihijatar i terapeut, kaže da ovo ne čudi jer se često dešava da ljudi, a posebno deca, onoga ko se često eksponira i pojavljuje na televiziji počnu da doživljava kao uticajnu osobu.

- Pre 15 godina rađeno je istraživanje u vezi sa uzorima mladih. Rezultati su bili poražavajući. Ispostavilo se da se na vrhu liste nalazi Arkan i pojedine pevačice. U jednom trenutku došlo je do poboljšanja situacije, ali se, izgleda, ta mračna vremena vraćaju.

Građani Srbije vole i Novaka Đokovića, ali je očigledno da se za Kristijanom diže mnogo veća pomama i histerija. To je zato što je lakše biti Kristijan nego Đoković. Da bi neko bio Novak, potrebna je disciplina, postojanost, rad, izdržljivost, a našu decu nismo naučili da tome treba da teže - napominje naša sagovornica i dodaje da odgovornost za to snose roditelji, vlasnici medija i država.Inače, Kristijan bi trebalo i sad da leži u zatvoru. Pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja, ali je odsluženje kazne više puta odložio.

Zoran MilivojevićKRIVI SU VLASNICI TELEVIZIJA I RODITELJIPsihoterapeut Zoran Milivojević napominje da je ovo posledica neodgovornosti pojedinih medija, koji se u borbi za profit ne libe ni da promovišu kriminalce.- Nije kriv Golubović za to. Krivi su na prvom mestu roditelji, a onda i oni koji kreiraju program i država koja to dozvoljava - navodi Milivojević, koji kaže da eksponiranje kriminalaca na televiziji decu uči da će preko takvih aktivnosti zadobiti slavu, moć i novac.

ČinjenicePOLA ŽIVOTA U ZATVORU94.614 ljudi prati Kristijanov profil na Fejsbuku3 godine je robijao u Diseldorfu4 i po godine je ležao u zatvoru u Požarevcu4 godine i dva meseca je proveo na robiji u Grčkoj8 godina će ležati zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja