AKCIJA KURIRA: Andrijani nedostaje 6.000 evra za operaciju
Foto: Nebojša Mandić, Nervi, Transplantacija Nerava, Akcija, H

Budite humani, pomozite detetu

AKCIJA KURIRA: Andrijani nedostaje 6.000 evra za operaciju

Društvo -
Devetomesečnoj bebi babice tokom porođaja teško povredile ruku, a transplantacija nerava zakazana je za 9. februar u Beču

BEOGRAD - Devetomesečna Andrijana Miletić iz Kragujevca, zahvaljujući ljudima dobre volje, sve je bliža odlasku u Beč na transplantaciju nerava.Kako je Kurir pisao, devojčici su prilikom rođenja babice povredile ručicu, a kako bi je ponovo pokrenula hitno joj je potrebna operacija koja košta 18.000 evra. Šapićev fondZahvaljujući apelu u javnosti do sada je prikupljen veći deo novca, odnosno oko 12.000 evra, što dodatno ohrabruje roditelje i uliva im nadu da će njihovo dete otići na operaciju, nakon koje će moći da pomera šaku.U ovu Kurirovu akciju juče se uključio i humanitarni fond Budi human, koji je osnovao Aleksandar Šapić i koji će u naredne dve nedelje obezbediti SMS broj kako bi ljudi mogli da prikupe i preostala sredstva za Andrijanin odlazak u Beč, ali i skup postoperativni tok. Zasad jedini način da se novac skupi jesu uplate na dinarski i devizni račun, što dodatno usporava prikupljanje novčanih sredstava, ali roditelji ne gube nadu da će do 9. februara, za kad je zakazana operacija, imati sva sredstva na računu.

Dobijaju SMS broj- Želela bih da zahvalim svim ljudima dobre volje koji su pomogli da do sada skupimo veći deo novca za Andrijanin odlazak u Beč. Hvala i Kuriru, koji je pokrenuo ovu akciju i od kog je sve krenulo, našim prijateljima iz Kragujevca, kao i javnim ličnostima koje učestvuju u prikupljanju sredstava. Fondacija Budi human Aleksandra Šapića, s kojom smo potpisali ugovor, obećala nam je SMS broj preko kojeg ćemo na lakši način moći da skupimo sredstva. Zahvalni smo svima koji pomažu da naša Andrijana ode na operaciju i ponovo pokrene svoju ruku - rekla je Danijela Miletić, majka male Andrijane.Naime, mala Andrijana je na rođenju 16. aprila 2015. težila pet kilograma, ali doktori u Kliničkom centru u Kragujevcu nisu porodili njenu majku carskim rezom i tako izbegli komplikacije. Babice su prilikom porođaja bebi izvrnule ručicu, zbog čega sada ne može da je pokreće.(Z. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track