MOĆNA I NEDODIRLJIVA SRBIJA: Kada bi imali S-400 to bi ovako izgledalo, bili bi supersila Evrope!
Foto: Profimedia

Obara sve vrste letećih objekata

MOĆNA I NEDODIRLJIVA SRBIJA: Kada bi imali S-400 to bi ovako izgledalo, bili bi supersila Evrope!

Društvo -
U skladu sa osnovnim karakterisitikama vidimo da je S-400 u stanju da potpuno zaštiti Srbiju i druge zemlje od bilo kog spoljnog neprijatelja

Napredni sistem S-400 bio bi u stanju da štiti ne samo Republiku Srbiju, već i okolne zemlje, ako se strateški pozicionira u okolini Niša.

Danas je raketni kompleks S-400 jedan od najsavršenijih PVO sistema u svetu. Kada je reč o osnovnim tehničkim karakteristikama, one su sledeće:

- otkriva ciljeve na udaljenosti do 600 kilometara,- uništava ciljeve koji se kreću brzinom do 4,8 kilometara u sekundi,- uništava ciljeve na daljini do 400 kilometara,- uništava sve vrste balističkih raketa na daljini do 60 kilometara,- uništava ciljeve na visini do 56 kilometara potvrđenih, i 185 kilometara teorijski,- borbena gotovost - 35 sekundi u režimu čekanja, i 3 minuta u običnom režimu.

Foto: vencislavbujic.livejournal.com
Foto: vencislavbujic.livejournal.com

U skladu sa osnovnim karakterisitikama vidimo da je S-400 u stanju da potpuno zaštiti Srbiju i druge zemlje od bilo kog spoljnog neprijatelja.

S-400 "trijumf" poseduje jedinstvene borbene mogućnosti i gotovo je neuništiv. Posebno je opasan kada predstavlja deo kompleksnog sistema protivvazdušne odbrane.

Koristi projektile zemlja-vazduh i može da obori sve vrste letećih objekata - od aviona do balističkih i krstarećih projektila. Sistem istovremeno prati više desetina ciljeva koje obara na visini do 30 kilometara. Ceo sistem smešten je na mobilna vojna vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=1VK9W_S9qHA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track