DAČIĆ: Očekuje se izjašnjavanje Potežice o okolnostima pogibije službenika u Libiji
Foto: AP

Razgovor i sa ostalima zaposlenim u ambasadi

DAČIĆ: Očekuje se izjašnjavanje Potežice o okolnostima pogibije službenika u Libiji

Društvo -
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se očekuje izjašnjenje ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice o okolnostima pogibije dvoje službenika tog diplomatskog predstavništva.

"Očekujemo izjašnjenje ambasadora Potežice, ali i svih drugih iz ambasade, kako bi se utvrdio nivo odgovornosti", rekao je Dačić novinarima u sedištu Socijalističke partije Srbije čiji je predsednik.

On je rekao da još nema zvanične potvrde da je nastradao Al Dabaši, osumnjičeni za otmicu službenika ambasade u Libiji i da možda takve potvrde nikad neće ni biti."Zatražili smo od Libije zvaničnu informaciju o tome", rekao je Dačić.

On je dodao da je radna grupa Ministarstva spoljnih poslova koja je formirana povodom smrti dvoje službenika ambasade u Libiji svakoga dana radi, analizira i prikuplja informacije o tome.Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru u Libiji u gradu Sabrata, a pretpostavlja se da su poginuli u američkom bombardovanju u petak 19. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track