RADOVI NAPREDUJU PLANIRANO: Vesić i Savić u iznenadnoj poseti gradilištima na Voždovcu
Foto: Beoinfo

Projekti izgradnje vredni 420 miliona dinara

RADOVI NAPREDUJU PLANIRANO: Vesić i Savić u iznenadnoj poseti gradilištima na Voždovcu

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić obišli su danas u iznenadnoj kontroli više gradilišta na teritoriji opštine Voždovac i uverili se da radovi napreduju i da će biti završeni u planiranim rokovima.

Oni su obišli lokaciju u Kumodražu gde je u toku izgradnja fiskulturne sale i 13 kabineta u osnovnoj školi „Vojvoda Stepa”, Mesnu zajednicu Kumodraž gde će biti otvoren šalter pošte, radove na asfaltiranju Ulice donje u Kumodražu, rekonstrukciju dečjeg igrališta u Stepojevačkoj ulici, lokaciju u Maloj utrini gde se radi kanalizaciona mreža, radove na izgrdnji Regionalne zdravstvene stanice „Jajinci”, radove na vodovodnoj mreži na Timočkom putu i uverili se u funkcionisanje produžene linije 534 i nove linije 404 u Ripnju.

Vesić je rekao da je vrednost svih radova više od 420 miliona dinara, što kako je naveo, pokazuje koliko Grad i Republika ulažu u opštinu Voždovac.

- Svi ovi radovu su važni za Grad Beograd, a posebno je bitno to što su sva gradilišta, u šta smo se i uverili, otvorena i subotom. U ovu opštinu se ranije nije ulagalo, a sada pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu. Sve što se radi neophodno je za život, to nije luksuz, već potreba za normalan život – istakao je Vesić i zahvalio opštini Voždovac koja je ove radove inicirala, kao i kompanijama koje su angažovane na ovim poslovima.

Prema njegovim rečima, radovi u osnovnoj školi „Vojvoda Stepa” će biti završeni u aprilu, Regionalna zdravstvena stanica „Jajinci” sredinom aprila, kanalizacija u Maloj utrini početkom maja, a na Timočkom putu narednih dana se postavlja osam kilometara vodovodne mreže.

- Verujem da građani Voždovca mogu da kažu da opštinska i gradska vlast brinu o njima i da rešavamo velike probleme, te da se sada ova opština razvija ravnomerno kao i ostali delovi Beograda – naglasio je gradski manadžer i dodao da je u ovoj godini u planu Direkcije za puteve uređivanje oko 50 ulica na teritoriji ove opštine.Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je kazao će građani Kumodraža posle 120 godina dobiti novu školi sa 13 kabineta i fiskulturnom salom.

- Opština je zajedno sa Gradom i Republikom inicirala da se projekat, koji je napravljen pre osam godina, i realizuje. Mi, kao odgovorna opštinska vlast poštujemo ono što je rekao premijer, a to je da se obnove škole i vrtići. Uredili smo toalte u našim osnovim školama, uradili video nadzor, a sada radimo i školske ograde. Opština ima veliku podršku Grada Beograda, gradskog menadžera i gradonačelnika, a naš cilj je dalj Voždovac infrastrukturno obnovimo, asfaltiramo sve nekategorisane ulice, uradimo vodovodnu mrežu u Ripnju, završimo Zdravstvenu stanicu u naselju Stepa Stepanović, kao i Regionalni centar „Jajinci”. Ovako ćemo Voždovac kompletno oživeti i urediti, kako bi bio bolje mesto za život – zaključio je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track