ON JE PROBUDIO SRBIJU Nenad Pavlović: Lek stiže do kraja nedelje, volim vas sve!
Foto: Printscreen/Face

Lepe vesti

ON JE PROBUDIO SRBIJU Nenad Pavlović: Lek stiže do kraja nedelje, volim vas sve!

Društvo -
Direktor instituta je kontaktiran iz kabineta minstra, lek će doći do kraja iduće nedelje. Volim vas sve, napisao je Pavlović.

BEOGRAD - Nenad Pavlović (16) iz beogradskog Bloka 45, čiji je video „Poruka državnom vrhu“ poslednjih dana toliko uzburkao javnost da je reagovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nenad je u potresnom klipu objasnio da boluje od izuzetno retke bolesti krvi - paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PH), ali da za njegovo lečenje država - nema novca.

Posle njegovog statusa digla se na noge čitava Srbija, a kako je danas napisao na Fejsbuku, lek stiže do kraja sledeće nedelje.

Директор института је контактиран из кабинета министра,лек ће доћи до краја идуће недеље,волим вас све❤

Posted by Nenad Pavlović on Wednesday, March 2, 2016

"Direktor instituta je kontaktiran iz kabineta minstra, lek će doći do kraja iduće nedelje. Volim vas sve", napisao je Pavlović.

ČinjenicePAROKSIZMALNA NOĆNA HEMOGLOBINURIJAPH je veoma retka vrsta stečene anemijeNaziva se noćna jer je obolelom gore posle spavanjaNije poznat uzrok bolesti, a ne postoji ni adekvatna terapijaKarakteriše je progresivna anemija, pojava tamno obojene mokraće, bolovi u trbuhu, glavoboljaIntravaskularna tromboza je najčešći uzrok smrti bolesnika sa ovom bolešćuMože da pređe u mijeloblastnu leukemiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track