Najnovije vesti

UPOZORENJE RHMZ: Pripremite se, stižu obilne padavine u Srbiju, prete poplave!
Foto: AP/Ilustracija

Vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

UPOZORENJE RHMZ: Pripremite se, stižu obilne padavine u Srbiju, prete poplave!

Društvo
U Srbiji će danas i sutra pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. Hidrometeorološki zavod objavio i hidrološko upozorenje. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

U jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu danas, a u ponedeljak u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji biće obilnih padavina sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom. U jugozapadnoj i južnoj Srbiji očekuju se i obilnije padavine.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.Hidrometeorološki zavod na svom sajtu upozorava da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji 7. odnosno 8. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava.Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 7. do 9. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...