ČARLS I KAMILA NA TVITERU: Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici!
Foto: Beta Milos Miskov

Princ od Velsa se zahvalio

ČARLS I KAMILA NA TVITERU: Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici!

Društvo -
BEOGRAD - Britanski princ Čarls i njegova supruga, koji nastavljaju posetu Srbiji, zahvalili su na divnoj dobrodošlici koja im je ukazana u našoj zemlji.

"Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici", istaknuto je na zvaničnom Tviter nalogu prinčevske kuće, uz link na kome su detaljno opisani događaji tokom jučerašnjeg, prvog dana posete.

Princ od Velsa i njegova supruga doputovali su juče pre podne u Beograd i tokom dana imali bogat program, koji je uključio susrete sa najvišim državnim i crkvenim zvaničnicima, odavanje pošte poginulima kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta, obilazak Kalemegdana i Hrama Svetog Save, posetu Domu za decu u Zvečanskoj ulici, obilazak dizajn inkubatora "Nova iskra" i čaj u pet kod porodice Karađorđević u dvorskom kompleksu.

Uveče je u njihovu čast u Domu garde priređena večera, na kojoj je domaćin bio premijer Vučić sa suprugom, a prisustvovale su zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života.

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola danas nastavljaju posetu Srbiju odlaskom u Novi Sad, obilaskom manastira Kovilj i drugih znametosti a uveče će prisustvovati prijemu u Narodnoj skupštini u Beogradu gde se očekuje i jedino javno obraćanje princa od Velsa tokom posete regionu.

Poseta princa Čarlsa je, kako je više puta ukazano, posvećena miru i pomirenju, mladima i izgradnji budućnosti Srbije i bilateralnih odnosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track