KATASTAR: Brže rešavanje predmeta i manji broj zloupotreba
Foto: Marina Lopičić

Rotacija službenika

KATASTAR: Brže rešavanje predmeta i manji broj zloupotreba

Društvo -
Projekat je definisan na osnovu pozitivnog međunarodnog iskustva o primeni rotacije zaposlenih u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu

BEOGRAD - Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković najavio je da se danas u osam centralnih beogradskih službi za katastar pokreće pilot-projekat rotacije državnih službenika pravne struke na rukovodećim pozicijama.Projekat je definisan na osnovu pozitivnog međunarodnog iskustva o primeni rotacije zaposlenih u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu.

Ukoliko pilot-projekat ostvari željene rezultate, na nivou celog RGZ povećali bi se transparentnost, pouzdanost i dostupnost podataka katastra, a rokovi za rešavanje predmeta bi se skratili, navodi se u saopštenju Geodetskog zavoda. Jedan od ciljeva jeste i prevencija mogućnosti da zaposleni koriste svoju radnu poziciju radi sticanja protivpravne koristi.Potrebno je utvrditi da li Republički geodetski zavod ima kapacitet da uvede upravljanje po uzoru na korporativno organizovane katastre u Velikoj Britaniji i Holandiji. Svetska banka podržava takav pravac razvoja kroz projekat kojim se finansira tehničko-tehnološki i institucionalni razvoj RGZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja