MAJKA SE SRELA SA ĆERKOM POSLE 37 GODINA: Plakala sam svaki dan što sam te ostavila!

Majka napuštene bebe priznala

MAJKA SE SRELA SA ĆERKOM POSLE 37 GODINA: Plakala sam svaki dan što sam te ostavila!

Društvo -

Maja Kovačević, koja je preko Kurira pronašla ženu koja ju je rodila, kaže da joj sve oprašta jer joj je priznala da se kaje

BEOGRAD - Beograđanka Maja Kovačević (37), koja je posle više od tri decenije nedavno upoznala svoju pravu majku Marinu, kaže da joj je ona priznala da se kaje jer je Maju, kao tek rođenu bebu, ostavila na pragu jedne zgrade.Otkriva da se trudi da veruje njenim rečima, ali da strahuje da li je sve to iskreno i tačno. Zamera majci i što se do kraja nije izborila za to da je zadrži.Tražila je u Zvečanskoj- Pričala mi je da joj je bilo mnogo teško svih ovih godina. Da je svakodnevno u početku plakala. Ali da nije prošao dan da nije pomislila na mene. Kaže da se njena majka, odnosno moja baba, posle kajala zbog toga.

Odlazile su u Zvečansku više puta da pitaju za mene, međutim, tamo nikada nisu dobile pomoć. Upitala sam je kako se osećala svakog 9. januara i da li je mislila na mene. Ona me je tužno pogledala i rekla da jeste. Priznala sam joj da sam mrzela svoj rođendan upravo zbog svega toga i da ga nisam proslavljala. A ona mi je odgovorila da ćemo od sada taj dan proslavljati zajedno - prepričava Maja i dodaje da je majci odavno oprostila.Podsetimo, Maja, koja je svojim statusom na Fejsbuku da traži ženu koja ju je rodila podigla celu Srbiju na noge, upoznala je svoju pravu majku i neke od članova biološke porodice uz pomoć Kurira. Majka Marina je Maju ostavila na pragu jedne zgrade u Beogradu, uz poruku da je maloletna i da nema mogućnosti da je izdržava.- Suza s majčine strane je bilo toliko mnogo, plakala je kao kiša. Srce mi se cepa kada ona priča o svemu tome i plače. Čudno mi je kada nekome pričam o njoj. Kada kažem: „Evo me, tu sam s mamom.“ Kad joj pišem poruku, oslovim je sa „mama“, ali da izgovorim ne mogu. Zovem je Maka. Još uvek glasno nisam rekla mama, iako to želim, ali ne znam kako će njoj to da zvuči - kaže Kovačevićeva.

Kurir spojio majku i ćerku posle više od tri decenije
Kurir spojio majku i ćerku posle više od tri decenije

Upoznala je i tetku, koja je prva videla članak u našem listu, brata od tetke i dva brata sa očeve strane. Porodični susret sa svima njima, kako kaže Maja, prošao je vrlo lepo. Njena biološka majka Marina još uvek nije rekla svojim sinovima za nju, ali će to učiniti kada stigne u Francusku.- Steže mi se knedla u grlu jer se opet rastajem od majke, pošto se vraća u Francusku. Svaki dan od prvog susreta smo bile zajedno, ali je kratko trajalo i ona već mora da ide. Mnogo sam tužna zbog toga. Teši me to što se vraća za 20 dana i nakon toga ćemo moći da nastavimo tamo gde smo stale - priča Maja i dodaje da je prvi susret bio savršen i da je sve ispalo kao u najlepšim filmovima sa srećnim krajem.Spustila joj slušalicuKovačevićeva navodi i da je mnogo tužno zbog toga što se njena majka koja ju je odgajila naljutila na nju.- Javila se da mi kaže: „Zovem povodom oglasa koji si dala u novinama da tražiš majku. Ja sam tvoja majka koja te odgajila i othranila.“ Rekla sam joj da ona to jeste i da joj nikada neću okrenuti leđa, na šta je ona rekla: „Ti si mi već okrenula leđa“ i spustila mi slušalicu. Razumem da je povređena i da se plaši, ali nema razloga za to. Ona je ta koja je od mene napravila čoveka - kaže Maja.

Usvojiteljka ljutaMAJA MI JE SVE NA SVETU!Ljiljana Marković, žena koja je odgajila Maju, kaže da je pogodilo to što joj Maja nije rekla da traži biološku majku.- Nemam ništa protiv toga što ju je tražila, već joj zameram što mene nije obavestila. Mogla sam i ja da se upoznam s tom ženom. Ko zna kroz šta je ona prošla, čula sam da je majka naterala na to. Meni je Maja sve na svetu i samo želim da joj pomognem. Nisam mogla da rodim, ali kada smo nju usvojili, bili smo najsrećniji na svetu - priča Markovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track