Izbačen sa fakulteta zbog falsifikovanja 18 ispita
Foto: KURIR

Izbačen sa fakulteta zbog falsifikovanja 18 ispita

Društvo -
Mladić Stefan Vlajković, za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije upisao doktorske studije u Cirihu i zahvaljujući tome dobio domaću stipendiju, nije više student Fizičkog fakulteta u Beogradu

BEOGRAD - Mladić Stefan Vlajković, za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije upisao doktorske studije u Cirihu i zahvaljujući tome dobio domaću stipendiju, nije više student Fizičkog fakulteta u Beogradu, rekao je prodekan Ivan Dojčinović.

Fakultet je odlučio da Vlajkoviću, koji je iz okoline Vrnjačke Banje, trajno zabrani upis na svim nivoima studija, rekao je prodekan Fizičkog fakulteta i podsetio da je podneta i krivična prijava.

Vlajković je na osnovu falsifikovanog dokumenta krajem decembra prošle godine dobio stipendiju Fonda za mlade talente. U Fondu je rečeno da čekaju da fakultet potvrdi ili demantuje da li je Vlajkoviću izdao dokument sa kojim je konkurisao za stipendiju.

Čim dobijemo odgovor i ako se pokaže da sporni dokument nije original, Fond će pokrenuti proceduru za raskid ugovora i povraćaj stipendije, rekao je Tanjugu koordinator radne grupe Fonda za mlade talente Miloš Radosavljević.

Stefan Vlajković je od Fonda dobio stipendiju od 578.000 dinara za doktorske studije.

Sumnja se da je falsifikovao dokument tako što je skenirao prodekanov potpis i pečat Fizičkog fakulteta i sve to postavio na "dokument" na engleskom, sa kojim je uspeo da upiše doktorske studije na Tehnološkom institutu u Cirihu i da dobije stipendiju Fonda za mlade talente.

U "dokumentu" je naveo da je položio 25 ispita, a prema evidenciji fakulteta položio je samo sedam. Reč je o mladiću o kome su mediji nedavno pisali da je kao naučnik i doktorant na Tehnološkom institutu u Cirihu ubedio NASA da napravi "srpski satelit".

Na čitav ovaj slučaj prodekanu Dojčinoviću skrenuli su pažnju studenti, koji su zasluženo dobili nagradu Fonda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track