Kraljevski par poklonio automobil novosadskom Domu zdravlja
Foto: Kraljevski Dvor

Kraljevski par poklonio automobil novosadskom Domu zdravlja

Društvo -

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji g-đe Beti Rumeliotis, sestre Princeze Katarine, posetili su danas Novi Sad i tom prilikom Domu zdravlja uručili putnički automobil

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji g-đe Beti Rumeliotis, sestre Princeze Katarine, posetili su danas Novi Sad i tom prilikom Domu zdravlja uručili putnički automobil Fiat 500L, za prevoz pacijenata kojima je neophodna terapija. Sredstva za kupovinu automobila obezbeđena su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, pod pokroviteljstvom Princeze Katarine. Kraljevski par posetio je i Sigurnu žensku kuću doniravši ovoj ustanovi garderobu, obuću i igračke.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina obišli su prvo Dom Zdravlja u Novom Sadu, i dr Veselinu Bojatu, direktoru ove ustanove, zvanično uručili ključeve putničkog automobila Fiat 500L koji će ova zdravstvena ustanova koristiti za prevoz pacijenata kojima je neophodna terapija. Dr Bojat se zahvalio Njihovim Kraljevskim Visočanstvima na ovoj vrednoj donaciji od velike koristi pacijentima i osoblju Doma zdravlja u Novom Sadu.

Prestolonaslednik Aleksandar je poručio da je veoma ponosan na rad svoje supruge Princeze Katarine i njenih humanitarnih Fondacija koje neprekidno rade na poboljšanju kvaliteta rada zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Princeza Katarina je izrazila zahvalnost svojim saradnicima iz humanitarne organizacije Lajflajn Kanada zahvaljujući kojima su obezbeđena sredstva za kupovinu isporučenih automobila. Ona je podsetila da su, uz pomoć ove organizacije pod njenim pokroviteljstvom, prošlog meseca poklonjeni automobili Fiat 500 L Zdravstvenom centru u Kraljevu, Opštoj bolnici u Valjevu, Domu zdravlja u Kovinu, kao i bolnici u Požarevcu.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina obišli su odeljenje pedijatrije novosadskog Doma zdravlja i mališanima koji su se tamo zatekli uručili poklone. Direktor Doma zdravlja dr Bojat informisao je Njihova Kraljevska Visočanstva o daljim potrebama ove zdravstvene ustanove, a Kraljevski par je potvrdio da će zajedno sa svojim prijateljima iz inostranstva raditi na tome da nastave da im pružaju pomoć.

Tokom dana Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su i Sigurnu žensku kuću uručivši rukovodiocu ove ustanove g-đi Nadi Padeski garderobu, obuću, igračke koji su obezbeđeni zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, dok je slatkiše obezbedila kompanija Delez (Delhaize).

Princeza je najavila da će u budućnosti zajedno sa svojim saradnicima raditi na kontinuiranom rešavanju problema nezaposlenosti žena koje borave u Sigurnoj kući jer je po njenom mišljenju to osnova na kojoj žene mogu da grade svoju izvesniju budućnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track