U Belom Dvoru održan tradicionalni prolećni Studentski bal
Foto: Dvorska Kancelarija

Indeks pravih vrednosti

U Belom Dvoru održan tradicionalni prolećni Studentski bal

Društvo -

BEOGRAD - U Belom Dvoru sinoć je održan prolećni Studentski bal pod nazivom "Indeks pravih vrednosti" koji se svake godine tradicionalno organizuje u Belom Dvoru uz podršku Fondacije prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje.

Na balu su se okupili najistaknutiji studenti i studentski predstavnici iz Srbije, ali i regiona.

Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina na samom početku pozdravili su studente poželevši im dobrodošlicu ali nisu ostali na Balu kao što je to bilo predviđeno, jer su članovi Kraljevske porodice u žalosti zbog nedavne smrti blaženopočivšeg Kneza Aleksandra Karađorđevića.

S tim u vezi i gosti i domaćini su na samom početku večeri minutom ćutanja odali poštu preminulom Knezu Aleksandru.

Prestolonaslednik Aleksandar kratko je pozdravio studente: „Drago mi je da ste večeras u Belom Dvoru i srećan sam što čuvate tradiciju i negujete lepe vrednosti. Lepo je videti da mladi ljudi pomažu jedni drugima! Želim vam lepo druženje večeras, i čekamo vas sledeće godine“. Prestolonaslednik je pozdravljen burnim aplauzom studenata, nakon čega se sa svojom suprugom povukao jer je zbog smrti svog rođaka Kneza Aleksandra svoja pojavljivanja, čak i na unapred dogovorenim manifestacijama, sveo na minimum.

Prvi Prolećni studentski bal održan je 2012. godine, cilj ove svečanosti, koja se održava četvrti put od tada, je da podseti studente na značaj pravih vrednosti i lepih manira.

Prolećni studentski bal ima i humanitarni karakter. Planirano je da se sredstva koja su na Balu prikupljena dobrovoljnim prilozima usmere za opremanje dve zgrade fakulteta taktilnim stazama za slepe i slabovide studente.

(Foto: Dvorska kancelarija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track