HALID OTKRIVA: I Rasim Ljajić je nosio plavi čuperak
Foto: Dragana Udovički

Evo šta me spojilo s Ljajićem

HALID OTKRIVA: I Rasim Ljajić je nosio plavi čuperak

Društvo -

Legendarni pevač kaže da je čuo da je, po ugledu na njega, lider SDPS kao student imao pramen kose ofarban u plavo

Pevač Halid Muslimović za Kurir otkriva da će u tandemu s ministrom i potpredsednikom Vlade Rasimom Ljajićem tek praviti hitove za kafane, jer ga uporno ubeđuje da svoje pesme podeli s narodom. Takođe, navodi da je čuo da je tokom osamdesetih Ljajić kao mladić nosio pramen kose ofarban u plavo, po kome je pevač bio prepoznatljiv.Muslimović, koji je bio poznat i kao „plavi čuperak“, ne krije da je oduševljen što je njegov veliki drug Rasim pristao da promoviše „Dunjo moja“, njegov budući hit, koji je napisao zajedno s Ljajićem , a što je prvi objavio Kurir.- Ima on nekih svojih pesama za koje verujem da mogu odlično da legnu uz muziku. Ubeđujem ga da ih ne skriva više, ali on je baš stidljiva osoba. Ali ako ova naša „Dunjo moja“ postane hit, nema smisla da me i dalje odbija. Postaćemo opasan tandem, a otkriću vam i nešto što ni njemu nisam rekao. Tokom osamdesetih, kad sam bio popularan u staroj Jugi, nas dvojica nismo se ni poznavali, a od raje sam čuo da je on tad kao momak i student imao pramen kao ja. Nikad ga nisam pitao za to - kroz smeh nam se poverio.Dugo prijateljstvoNjihovo prijateljstvo traje već godinama i naš sagovornik ima samo reči hvale za lidera SDPS, za kog kaže da je skroman, radan, častan i pošten.- Takav je i u politici i u pisanju poezije. A zanimljivo je i kako je nastala pesma „Dunjo moja“. Stajala mi je u fioci sigurno četiri-pet godina i stalno mi je nešto u njoj falilo. Zvao sam Rasima, jer on baš ima dušu za to. A znao sam i za tu njegovu sklonost ka pisanju poezije. Radili smo, bogami, nekoliko meseci i meni je sad ta pesma onako baš na srcu. Rasim joj je dodao začin baš koliko treba. Mislim da će se i raji dopasti „Dunjo moja“ - priča Muslimović.Legendarni pevač upravo je završio snimanje spota za ovu pesmu, a glavnu ulogu poverio je koleginici Katarini Ostojić Kaji, s kojom učestvuje u šouu „Tvoje lice zvuči poznato“.Kaja u spotu- Drago mi je što je Kaja u spotu i što smo ga snimali u Velikoj Plani. Sledeće nedelje je promocija i jedva čekam da čujem reakcije - kaže Muslimović.On nam je otkrio i da Ljajić posebno voli njegovu pesmu „Za moju tugu nosača nema“.- Znam da voli moje pesme, ali mu je omiljena ta moja stara „Za moju tugu nosača nema“. Našao je sebe u njoj, pesma je onako baš za dušu - kaže Halid.Ljajić juče nije odgovarao na pozive novinara Kurira.

I oni su muzički talentiMlađan Dinkić- Bivši ministar i bivši lider URS forsirao je u javnosti svoja umeća sviranja gitare, komponovanja i pisanja stihova. Na početku političke karijere okupio je svoje kolege u bend Monetarni udar, koji se sporadično okupljao.Dušan Vujović- Aktuelni ministar finansija još jedan je gitarista u našoj politici i kažu da odlično svira već 50 godina.Ivica Dačić- Šef srpske diplomatije je najpoznatiji vokal u Vladi Srbije, koji se ne libi da zapeva ni pred visokim zvanicama i ambasadorima.Borko Stefanović- Lider Levice Srbije jedini je predstavnik panka u našoj politici pošto je bio basista Generacije bez budućnosti.

Kori UdovičkiNARUČIVAĆU RASIMOVU PESMUMinistarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički među prvima je poslušala Rasimov i Halidov hit i nije krila oduševljenje.- Drago mi je što kolega Ljajić uživa u sevdahu i sad znam još jednu pesmu koju ću da naručujem u kafani - izjavila je Udovički juče za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track