SAOBRAĆAJNA POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE: Zbog većeg broja nesreća pojačavamo kontrolu
Foto: MUP Srbije

Bahati vozači na meti

SAOBRAĆAJNA POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE: Zbog većeg broja nesreća pojačavamo kontrolu

Društvo -

BEOGRAD - Uprava saobraćajne policije apeluje na učesnike u saobraćaju, da radi svoje i bezbednosti drugih, vožnju prilagode uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Saobraćajna policija ističe da je u poslednjih nekoliko dana, na putevima u Republici Srbiji, povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima su nastupile najteže posledice.
Najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda su nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje, neustupanje prvenstva prolaza i druge nedozvoljene radnje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i pojava prekršaja vezanih za bezbednost pešaka.
Saobraćajna policija u narednom periodu, pojačaće aktivnost u neposrednoj kontroli saobraćaja na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja najčešćih uzročnika saobraćajnih nezgoda, uz maksimalno korišćenje tehničkih sredstava i uređaja za otkrivanje i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja.
„Nepoštovanje propisa i neprilagođena vožnja uslovima saobraćaja može dovesti do teških posledica po život i zdravlje ljudi, koje često nije moguće otkloniti“, upozorila je Uprava saobraćajne policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track