BAJRAM JE RADOST U VERI: Reis Nasufović čestitao praznik
Foto: Tanjug/Marko Karović

Muslimani večeras okončavaju ramazanski post

BAJRAM JE RADOST U VERI: Reis Nasufović čestitao praznik

Društvo -

BEOGRAD - Novoizabrani reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je danas muslimanima srećan Ramazanski bajram uz želje da taj verski praznik bude u znaku jačanja porodičnih veza, toplih i dobrih odnosa među svima i moralne obnove pojedinca i društva.

"Večeras sa zalaskom sunca završava se mesec Ramazan u kojem smo postili sa željom da se naučimo samodisciplini tela i duše u pokornosti uzvišenom Bogu", naveo je Nasufović u Bajramskoj poslanici u Bajrakli dažmiji u Beogradu.

On je istakao da je Bajram za islamske vernike "vreme i prilika kada oživljavaju svoje pozitivne kvalitete, toplinu, ljubav i mir svakome", i da su se tokom posta u mesecu Ramazana muslimani potvrđivali kroz činjenje dobrih dela i uzdržavanje od ružnih misli, reči i postupaka."Bajram je radost u veri. Radost u dušama ljudi koji su postom čistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružna posla", kazao je on.

"Porodica na okupu - trenuci sreće i radosti sa njima, poseta rodbini, prijatelja i komšija, to su znaci našeg Bajrama", naveo je Nasufović.Nasufović je omladini poželeo srećan upis u srednje škole i na fakultete, pozivajući ih da slušaju svoje roditelje i profesore, dok je roditeljima poručio da budu čuvari "lepe roditeljske atmosfere u porodici i izvan nje".

Proslava Ramazanskog bajrama počinje sutra i traje tri dana. Prvi dan Ramazanskog bajrama počeće molitvom u 7 časova u Bajrakli džamiji u Beogradu. Ramazanski bajram obeležava kraj posta i slede dani veselja - dani Bajrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track