MALTRETIRANJE U OBDANIŠTU: Vaspitačica čupala i ošamarila dete!
Foto: Shutterstock

BRUKA

MALTRETIRANJE U OBDANIŠTU: Vaspitačica čupala i ošamarila dete!

Društvo -

Ivana Anđelković, majka S. J. (6), tvrdi da dečak ima traume zbog nasilja koje je pretrpeo u vrtiću „Oblačak“ na Zvezdari

Vaspitačica Svetlana Đurić vukla je moje dete po vrtiću, gurnula ga je, a potom mu lupila šamar.Ovo za Kurir tvrdi Ivana Anđelković, majka šestogodišnjeg dečaka S. J., koji ide u vrtić „Oblačak“ na Zvezdari. Ona ima blizance, od kojih je jedan doživeo traumatično iskustvo. Iako se incident desio pre skoro dva meseca, Ivana i dalje pokušava da, kako kaže, istera pravdu.Oborila ga u igračke- Moja sestra ih je 20. maja odvela u vrtić. Jedan od sinova se bunio jer se rastužio kad je video da njegova vaspitačica nije tu, već ju je menjala Svetlana Đurić. Bio je uznemiren, hteo je da ide kući. Počela je da viče na njega, a potom ga je vukla. Mučenik je pao u igračke. Plakao je. Kad se podigao, počupala ga je za kosu! A onda mu je lupila šamar! - priča majka.Kad su joj deca ispričala šta se desilo, šokirala se. Nakon toga išao je samo tri puta u vrtić.- Više ih ne vodim. Dete je straumirano. Otišla sam da sve rešim mirnim putem, ali je vaspitačica sve negirala i pravila se luda. Incident su potvrdila i ostala deca iz grupe, koja su njihovoj stalnoj vaspitačici čak „odigrali predstavu“ kako je sve to izgledalo - priča Anđelkovićeva i dodaje da je Đurićeva jednoj od vaspitačica priznala da je udarila dete, ali po ruci:- Kad je nakon incidenta otišao u vrtić, Đurićeva ga je pred njegovom vaspitačicom upitala: „Je l‘ me foliraš?“, on je odgovorio: „Ne“. Pružila je ruku i rekla: „Baci pet“, on je to i učinio, na šta je dodala: „Eto, sad si i ti mene udario“. To znači da je priznala! Žalila sam se na nju, ali neće biti kažnjena. Kad su razmatrali slučaj u vrtiću, nisu uzeli u obzir to što je koleginici priznala da ga je udarila po ruci i da je rekla: „Eto, sad si i ti mene udario“, kao i to što su deca odglumila incident.Ona kaže da nije u redu što će Đurićeva proći nekažnjeno.Traži kaznu- Kad sam razgovarala s direktorkom PU Zvezdara Snežanom Petrović, rekla je da poznaje Svetlanu i da je nemoguće da je to uradila. Mom detetu neko lupi šamar i nikom ništa?! Ne tražim da je izbacea, već da je na neki način kazne.Sa Svetlanom Đurić nismo uspeli da se čujemo.

Snežana PetrovićNIJE BILO NASILJADirektorka PU Zvezdara Snežana Petrović sve negira.- Obavljeni su razgovori s vaspitačima. Uključen je tim za zaštitu dece od nasilja. Zaključak, koji je poslat i majci, jeste da nije bilo zlostavljanja, već da je vaspitač dete, koje je uporno otimanjem želelo da izađe, nakon bezuspešnog animiranja slučajno zakačio po ruci. Vaspitač se izvinio majci. Neke od aktivnosti vaspitnoobrazovnog kadra - ispitivanje dece, dramatizovanje situacije, a koje su se dešavale kasnije - procenjene su kao nedovoljno profesionalno ponašanje i preduzimaju se određene mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track