Najnovije vesti

CENTAR ZA RAZMINIRANJE: U Srbiji mina ima na oko 2 miliona kvadratnih metara
Foto: Profimedia

Radovi na Kopaoniku prekinuti do daljeg

CENTAR ZA RAZMINIRANJE: U Srbiji mina ima na oko 2 miliona kvadratnih metara

Društvo

BEOGRAD - Sumnja se da se u Srbiji mine nalaze na prostoru od oko dva miliona kvadratnih metara, kasetna municija na prostoru od oko tri miliona kvadratnih metara, dok se avionske bombe - rakete nalaze na više od 150 lokacija, saopštio je danas Centar za razminiranje.

"Prema podacima iz avgusta 2016, do sada je od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava očišćen prostor od oko 20 miliona kvadratnih metara", naveo je centar u saopštenju.

Povodom toga što je juče tokom izvodjenja radova na projektu za humanitarno razminiranje i čišćenje kopnenih površina, pripadnik centra teško povredjen tokom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine na Kopaoniku, Centar za razminiranje je saopštio da su radovi na tom projektu prekinuti i da je formiranja Komisija za utvrđivanje načina na koji je došlo do nesreće.

Investitor radova, koji je i vlasnik zemljišta na kom se obavljaju radovi i koji je i na tenderu izabrao izvođača jeste Kontrola letenja Srbije i Crne Gore "SMATSA". Pripadnik Centra za razminiranje teško je povredjen juče. Povredeni se nalazi van životne opasnosti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...