(KURIR TV) ČETVRT VEKA OD GIŠKINE SMRTI: Njegovi gardisti u stroju uzvikivali Živela Srbija

Društvo -

BEOGRAD - Đorđe Božović Giška, ubijen je na ratištu kod Gospića pre 25 godina, pod još nerazjašnjenim okolnostima, a na groblju je obeležen pomen.

Mnogobrojni gardisti, Giškina rođena sestra sa ćerkom, rodbina i prijatelji okupili su se na ovom pomenu koji je bio izuzetno emotivan.

Četvrt veka od njegove smrti obeležio je i Zdravko Vuletić, koga je Giška krstio svega četiri sata pre pogibje. Upravo Zdravko ga je uneo umotanog u srpsku zastavu.

Pomenu je prisustovao i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić sa suprugom, Boban Anatacković, gardisti Goran Vojinović, Zoran Anđić Anđelo i mnogi drugi.

Jedan od komandanata, Miško Janković, koji je inače pogođen u kičmu bio je u kolicima. Pred sam kraj pomena, on je komandovao gardistima da stanu u stroj, a potom tri puta glasno uzviknuo "Bog čuva Srbiju!".

Oni su odmah stali pored groba i glasno uzviknuli "Živela Srbija!". Na samom groblju stiče se utisak da ga nikad neće zaboraviti i da su Gišku izuzetno poštovali. Njegove ostatke će sledeće godine preneti zajedno sa majkom i ocem, gde će svi počivati.

Giška je hteo da počiva na mestu gde je njegov otac napravio crkvicu, pa je na ovaj način sestra želela da mu ispuni tu veliku želju.

(J. Rafailović)

"JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM" Četvrt veka od misteriozne smrti: Giška je znao da će ga ubiti?

UBICA POSLAT IZ BEOGRADA: Giška se kajao zbog učešća u napadima na emigraciju

Vidimo se u čitulji 20 godina posle: Ubistvom Belog počelo je najsurovije poglavlje

ČEKALI I GIŠKU U ZASEDI: Orić ubio Belog kao osvetu za 9. mart!

Vujadin Savić: Giška mi je bio pradeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track