POTERA ZA DOKTOROM: Ortoped osumnjičen za smrt dečaka (8) nestao bez traga!
Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

Skriva se

POTERA ZA DOKTOROM: Ortoped osumnjičen za smrt dečaka (8) nestao bez traga!

Društvo -

Posle smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića dr Dobrivoje Bojanić kao da je u zemlju propao. Reporteri Kurira ga tražili u rodnom selu, kod kuće u Loznici, u bolnici...

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice, kao da je u zemlju propao nakon što ga je Milan Nikodinović optužio za smrt svog osmogodišnjeg sina Radenka.Kurir je juče bezuspešno pokušavao da razgovara s lekarom kojem nesrećni otac na dušu stavlja nesavesno lečenje dečaka nakon pada s tobogana i preloma ruke, što je dovelo do sepse i smrti.Zatvorena kućaU selu Korenita kuća doktora Bojanića je zatvorena, kapija zaključana. Meštani koje smo sreli nerado su nam čak i pokazali gde je njegov porodični dom. Jedan od komšija rekao nam je da je doktora poslednji put video dan pošto je javljeno da je dečak iz Loznice preminuo u Beogradu.

- Bio je utučen, samo je ćutao... Došao je s porodicom, ostao neko vreme, a onda su otišli. Ne znam gde su sada.Zaputili smo se u Loznicu. Vrata kuće doktora Bojanića u centru su takođe zaključana. Zvonili smo, niko nije otvorio. Oni koji žive u toj ulici kažu da doktora nisu videli otkako je objavljena vest o smrti dečaka. U jednoj od državnih ustanova u Loznici radi Bojana, supruga dr Bojanića. Ali ni ona nije bila raspoložena za bilo kakav razgovor na temu koja već danima potresa Srbiju.

- Mi smo iz Kurira.- Molim vas, zaista ne želim ništa da kažem - odmahnula je gospođa Bojanić.- Hteli bismo da popričamo s doktorom, da čujemo kako je došlo do tragedije, njegovu stranu priče...- Molim vas, ne želim ništa da kažem. Doktor Bojanić ne radi ovde sa mnom - kazala je supruga i zatvorila vrata svoje kancelarije.Odmor odobrio načelnikPotražili smo ga i u Opštoj bolnici. Znali smo da je rečeno da je uzeo slobodne dane, ali smo pomislili da se možda vratio na posao.- Doktor Dobrivoje Bojanić trenutno se nalazi na godišnjem odmoru. Rešenje o odmoru je odobrio načelnik ortopedije - rekla je Danijela Vasiljević, PR Opšte bolnice u Loznici.Načelnik ortopedije nam se nije javio, a Vasiljevićeva nije znala da objasni otkud to da doktor naprasno uzme godišnji i zašto se krije.

Tanjug/Dimitrije Goll
Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar VučićOVO VIŠE NE SME DA SE DESIPremijer Srbije Aleksandar Vučić ovim povodom je rekao da „neko mora da snosi odgovornost“.- Užasan slučaj smrti malog Radenka u Loznici je zastrašujući. Teške greške se događaju i lično sam tražio od ministra Lončara poseban angažman. Nije normalno da vaše dete polomi ruku i da posle toga strada! Ovo je poslednja opomena ministru zdravlja i svima drugima. Znam, dešava se svuda u svetu, ali u Srbiji ne sme više da se desi!

Zlatibor LončarDOKTOR NAPRAVIO PROPUSTEMinistar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila nadzor u bolnici u Loznici i da je utvrđeno da su napravljeni brojni propusti, da opis bolesti nije vođen kako treba.- U bolnicu je stigla i eksterna inspekcija, koja će ispitati čitav slučaj. Obdukcija je urađena i čekaju se rezultati - kazao je ministar i dodao da je najmanje što može da učini u ovom slučaju to da ne bude na ministarskom mestu.

Majka Zorica, deda Zoran, baka Dragica u Kozjaku dočekali posmrtne ostatke svog mezimca Vrisak majke za malim Radenkom parao neboVrisak majke Zorice „Joj, sine mili!“ parao je sinoć nebo nad Kozjakom, kraj Loznice. Ako su ikad plakali i nebo i zemlja, to se dogodilo sinoć dok se majka previjala kraj sanduka u kojem je njen sinčić stigao iz Beograda.- Joj, sine, navikao na širinu, na polja, na igru... Joj, sine, je l‘ ti tesno... - kukala je majka, a njen vrisak cepao je nebo.Posmrtne ostatke osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića dočekali su ispred rodne kuće dečaka i deda Zoran, baba Dragica, desetine rođaka, komšije...- Sad bih uradio i ptice da zaplivaju i ribe da polete samo da njega vratimo, ali ne može... Joj, kakav je to momčić bio, dečačić tek na svet pošao, joj jada, joj tuge naše. Čekali ga majka i otac pet godina i dočekali, a evo šta sad dočekaše - plakali su sinoć pred kućom Nikodinovića u Kozjaku rođaci i komšije.Dečak Radenko Nikodinović biće sahranjen danas, na groblju u Kozjaku.

Sestrica neutešnaĆERKI SAM REKAO DA JE OTIŠAO NEGDEMilan se trudi da bude jak i za svoju porodicu - suprugu i sedmogodišnju ćerkicu.- Ja sam ipak muškarac, pa se nekako i držim, ali problem je sa suprugom i s detetom. Ćerkici sam pokušao da objasnim nekako... Rekao sam joj da brata više neće videti, da je otišao negde - rekao je Milan i zaplakao se.

Otac: Dr Bojanić nije dezinfikovao kostMilan Nikodinović juče je preuzeo telo sina u Beogradu. Doneo je odelce i cipelice. U sanduk je stavio bombone i slatkiše koje je malom Radenku poslala majka. Suza je suzu stizala.- Lekar iz Instituta za majku i dete rekao mi je da je kod Radenka, prilikom pada, kost udarila u zemlju i da je tada došla u kontakt s bakterijama. Dr Bojanić je kost vratio, a da je nije očistio i dezinfikovao ranu, pa je tako došlo do sepse - objašnjava Nikodinović i najavljuje tužbu.On kaže da im doktor nijednog trenutka nije predložio da dečak ostane u bolnici na lečenju. Kako Kurir saznaje, dr Bojanić se u bolnici pravdao da se ne seća da li je predložio hospitalizaciju.MUP Srbije i tužilaštvo pokrenuli su istragu.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

VUČIĆ: Srbija ne da Trepču! Ako je Albanci hoće silom, polomiće zube

SKANDALOZNO: U Atlasu za decu Afriku nacrtali u obliku penisa!

IGNORISALI SE: Dačić i Zorana nisu se čak ni pogledali!

PROCES: Optužnica protiv Nebojše Čovića

BRUKA: Milorad Veljović ozakonio ilegalno zidanu vilu

EKSKLUZIVNO ZARADA ŽIRIJA PINKOVIH ZVEZDA: Šabanu 175.000 evra, Dragani nula!

ALEN ISLAMOVIĆ ZA KURIR: Razvaliću u duetu s Milicom Pavlović

PROPEVAO: Kristijan Golubović iz zatvora objavio pesmu

ABRONOŠA: Loptica voli sa četiri dame u isto vreme!

EKSKLUZIVNO Ekranizuje se Ćosićev kultni roman: Koreni prvi put na TV

PAKLENI PLAN Miloš Delibašić: Ubićemo Luku Bojovića u zatvoru za milion i po evra

SUĐENJE ČEDOMORKI: Ne znam ko je ubio moju bebu, ali ja je nisam bacila u kesu!

RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR: Tadić je uspeo čak i sam sebi da asistira

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Marija u obračunu sa Breninom snajkom!

Marija ne može da podnese ponašanje Aleksandre Prijović

U današnjem magazinu Stars pročitajte sve o ratu između Marije i Aleksandre.

Šerifovićeva je revoltirana ponašanjem Brenine snajke jer, kako kaže, „od nje ne može da se živi”.

Sve detalje o ovom i drugim događajima koji potresaju estradu pročitajte u današnjem broju magazina Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track