UPRAVA BOLNICE ODLUČILA: Doktor koji je lečio malog Radenka (8) NEĆE RADITI dok traje istraga
Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

UPRAVA BOLNICE ODLUČILA: Doktor koji je lečio malog Radenka (8) NEĆE RADITI dok traje istraga

Društvo -

Dva dana posle ponovnog javljana na posao, doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici koga roditelji preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka okrivljuju za neadekvatno pruženu zdravstvenu negu nakon što je dečak polomio ruku, u sredu se nije pojavio na radnom mestu.

"Uprava bolnice odlučila je da doktor Bojanić ne treba da radi sve dok traje istražni postupak. Koristiće svoje slobodne dane, a kada će se ponovo vratiti na posao za sada ne možemo predvideti", potvrdila je Dragana Vasiljević, portparolka bolnice.

Lekar se vratio na posao u ponedeljak, pošto mu je istekao godišnji odmor koji je koristio od 10. oktobra, a u bolnici su objasnili da za to nije bilo smetnje jer ustanova nije dobila bilo kakav dokument na osnovu kojeg bi doktoru bilo onemogućeno da radi, kao i da još nije pokrenut krivični postupak.

Iz bolnice poručuju i da odeljenje ortopedije ima kapacitet da se reorganizuje i nastavi da radi, uzimajući u obzir da dr Bojanić neće raditi dok traje postupak prikupljanja podataka o nerećnom slučaju.

Inače, posle inspekcijske kontrole u bolnici, koju je naložilo resorno ministarstvo, novo rukovodstvo je pooštrilo disciplinu i uvelo mere koje bi trebalo da poboljšaju rad ustanove.

Očajni roditelji... (Foto: Printscreen)
Očajni roditelji... (Foto: Printscreen)

"Već smo uveli knjige u kojima se beleži odlazak i dolazak s posla. U njih se upisuju svi zaposleni, a radno vreme je od sedam sati do 15, odnosno do 14 sati za hirurške grane. Medicinska dokumentacija se mora voditi mnogo bolje nego do sada, mada na mnogim odeljenjima to rade izuzetno uredno. Nažalost, ima službi gde to i nije na zadovoljavajućem nivou", potvrdio je dr Zoran Kovačević, v. d. direktora bolnice.

Kovačević je rekao da je od resornog ministarstva naložena standardizacija formulara i obrazaca, tako da ne bude razlike po odeljenjima.

"Akcenat stavljamo na higijenu, pogotovo mokrih čvorova koji su nedavno rekonstruisani, ali je neophodno to redovno i održavati. Uveo sam nultu toleranciju prema konzumiranju alkoholu na radnom mestu i to se neće dozvoljavati, a, priznajem, toga je bilo u prošlosti. Za takve pojave uslediće jasne konsekvence i disciplinske mere. To se odnosi i na svaki drugi oblik kršenja radne discipline, što uključuje zabranu pušenja na radnom mestu, adekvatno oblačenje i urednost na poslu", kaže direktor bolnice.

U loznučkom tužilaštvu kažu da još čekaju obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da stigne do kraja nedelje, a da će tek nakon toga odlučivati o daljim koracima.

VRATIO SE SA ODMORA: Ortoped koji je lečio malog Radenka (8) ponovo na poslu

POTRESNA ISPOVEST RODITELJA MALOG RADENKA: Ovo je prava istina o smrti dečaka iz Loznice

POSLE SMRTI MALOG RADENKA (8): Lončar smenio 11 direktora bolnica širom Srbije

MALI RADENKO UMRO U MUKAMA: Mališana ubila gasna gangrena

PORUKE KOJE SLAMAJU SRCE: Drugari malog Radenka (8) ostavili crteže na grobu

(Blic/S.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track