ZA SOCIJALNO UGROŽENE: Grad poklonio knjige oduzete od uličnih prodavaca
Foto: Beoinfo

Za đake slabijeg imovinskog stanja

ZA SOCIJALNO UGROŽENE: Grad poklonio knjige oduzete od uličnih prodavaca

Beograd -

BEOGRAD - Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručile su danas knjige Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, koje će biti poklonjene đacima iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

Sonja Podunavac je rekla da su u pitanju knjige koje su oduzete od uličnih preprodavaca, te da je ovom prilikom Gradskom centru za socijalni rad je poklonjena 1.691 knjiga, od čega su 1.323 udžbenika od prvog do osmog razreda i 368 knjiga različitog sadržaja, saopštila je Služba za informisanje grada.

"Ove knjige su oduzete prilikom kontrole i suzbijanja ulične prodaje, pre svega od preprodavaca u Kosovskoj koji nisu bili registorvani za obavljanje delatnosti i nisu imali status trgovca.

Po okončanju upravnog postupka i isteka roka za žalbu, stekli su se uslovi da se knjige ustupe Gradskom centru za socijalni rad", objasnila je Podunavac.

Stanisavljević je istakla da se Sekretarijat za socijalnu zaštitu rado odazvao ovoj inicijativi Sekretarijata za inspekcijske poslove i da je to primer dobre prakse i multisektorske saradnje dva organa Gradske uprave.

"Naš predlog je bio da se knjige dodele Centru za socijalni rad kako bi ih dalje distribuirali ka socijalno ugroženim porodicama i deci kojima je to najpotrebnije.

Sigurno je da su knjige otišle u prave ruke i da će se koristiti na najbolji mogući način", naglasila je Stanisavljević.

Direktor Gradskog centra za socijalni rad Vladimir Ilić naveo je da ta ustanova ima 94.000 korisnika na teritoriji 17 opština, od čega su 30 procenata deca, tako da su knjige i namenjene njima.

"U opštinama imamo sobe za viđenje u kontrolisanim uslovima, tako da ćemo u njima formirati dečje biblioteke, a udžbenike ćemo pokloniti deci koja su primaoci novčane socijalne pomoći, kao i porodicama slabijeg imovinskog stanja", kazao je Ilić i zahvalio Gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na ovom poklonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja