Đaci platili kaznu za bahatog šofera

Skandal u Gornjem Milanovcu

Đaci platili kaznu za bahatog šofera

Društvo -
Zbog prebrze vožnje, vozač kažnjen sa 5.000 dinara, a sedmaci koje je vodio na ekskurziju morali da mu daju po 100 dinara

GORNJI MILANOVAC - Bezobrazluk!Roditelji učenika sedmog razreda Osnovne škole Sveti Sava“ u Gornjem Milanovcu protestovali su juče jer su njihova deca platila kaznu za vozača autobusa koji je prekoračio brzinu dok ih je vozio na ekskurziju u Đavolju varoš. Pedest učenika je bilo na dvodnevnoj ekskurziji, na koju su krenuli u petak veče. Kad su krenuli, vozača autobusa „Konvoj travela“ Dragana Dobričića zaustavila je saobraćajna patrola u Blaću zbog prekoračenja brzine. Dragan je kažnjen sa 5.000 dinara, a nastavnici su od svakog učenika uzeli 100 dinara kako bi platili kaznu. Roditelji su se zgrozili kad su čuli šta su nastavnici tražili od njihove dece.

- Sramota je šta su uradili. Neću ja da umrem za 100 dinara, ali neću ni dozvoliti da se prema mom detetu neko tako ponaša. Život mog deteta je bio ugrožen - priča iznervirani roditelj Ranko T.

Celu priču potvrdio nam je i sam vozač Dragan Dobričić.- Tačno je da su mi učenici dali pare, ali ja to nisam tražio. Oni su insistirali. Meni je prvo bilo neprijatno da uzmem, ali na kraju jesam - kaže Dobričić.

Dušica Bojović, direktorka OŠ „Sveti Sava“, rekla je da su deci pare vraćene i da su ona htela da pomognu vozaču.

Konvoj travel“ je sao-pštio da su upoznati sa situacijom, ali da oni nemaju nikakve veze sa onim što je vozač uradio.

Načelnik: Reagovaćemo!Načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Skupštine opštine Gornji Milanovac Ljiljana Tešić, u čijoj nadležnosti je prosvetna inspekcija, izjavila je da će odmah preduzeti sve mere koje zakon dopušta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track