Nikola Stankov me je oterao na „Goli otok”

Teror direktora Agencije za kontrolu letenja

Nikola Stankov me je oterao na „Goli otok”

Društvo -
Kao doktor tehničkih nauka, morao sam da lepim nalepnice na vrata u Centru za obuku u Surčinu, priča Nikola Žegarac

BEOGRAD - Kao Tito.Oterao me je na „Goli otok” (tako zaposleni zovu Centar za obuku u Surčinu pošto im je tamo kretanje ograničeno, prim. aut.), gde sam kao doktor tehničkih nauka morao da lepim nalepnice na vrata i brojim stolove i stolice, a slao me je i na prisilni rad od 90 dana u Crnu Goru - priča dr Nikola Žegarac, šef odseka za energetiku, klimatizaciju i motorna vozila Agencije za kontrolu letenja, o šefovanju Nikole Stankova, državnog direktora s najvećom zaradom u Srbiji.

Žegarac kaže da je na „Golom otoku” kopirao raznu dokumentaciju od nastanka školskog centra do danas, čak je i pokojnicima morao da otvori dosijee za školovanje i obuku, što je trajalo deset meseci, a onda je sve to uradio u elektronskoj verziji.

Inače, on je bio oficir u Vojsci Jugoslavije do 1996, kad je prešao u Agenciju. Problemi su počeli 2002, posle dolaska Stankova na mesto direktora, a nakon devet godina maltretiranja, maja prošle godine dobio je otkaz kao tehnološki višak.

- Stankov je mislio da sam odgovoran za tekstove o malverzacijama u Agenciji koji su se pojavili u medijima. Premešten sam u sektor oblasne kontrole letenja, smanjena mi je plata, smenjen sam s funkcije i poslat u Centar za obuku, zatim u Crnu Goru na službeni put od tri meseca - navodi Žegarac, koji je autor više od 40 naučnih radova i primenjenih patenata.

On ističe da Stankova nije zaustavilo ni to što je dobio presudu da je nezakonito poslat u Crnu Goru, pošto nije mogao da bude na službenom putu duže od mesec dana. Sličnu sudbinu doživeo je i Dušan Golouskoković, koji je premešten iz Kraljeva u Vršac.

U Agenciji su nam rekli da ćemo odgovore na pitanja u vezi sa ovim slučajem dobiti danas.(Nastaviće se)

Doktora Žegarca terali da broji stolice
Doktora Žegarca terali da broji stolice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja