Apel

(KURIR TV) SRBIJO POMOZI: Sve presude donete u korist Slavice Burmazović, deca i dalje kod otmičara!

Društvo -

Majka troje dece koje je njihov otac turski državljanin pre 17 meseci oteo i odveo u Tursku, Slavica Burmazović za Kurir TV kaže da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imenovao tim iz ambasade u Ankari koji je zadužen da preuzme decu, ali je glavni problem što se deci od septembra meseca gubi svaki trag.

Više od mesec dana kako je Srbija dobila od Turske pravosnažnu presudu kojom se potvrđuje, da troje dece Aiša (12), Esma (11) i Tarik (5) zakonski pripadaju majci, pomaka u ovom slučaju nema.

Kako kaže otmičar dece, njihov otac ih je sklonio na nepoznatu lokaciju, turske vlasti ne uspevaju da ga lociraju i sada je na potezu srpsko pravosuđe. Srpsko tužilaštvo, ali i ministarstva pravde i inostranih poslova su saglasni da postoje svi elementi za podizanje Međunarodne Interpolove poternice za otmičarem, jer bi to bio jedini legalan način da se deca vrate majci.

Kako kaže Slavica, jedina nada joj je Treći osnovni sud u Beogradu, čiji sudija Snežana Kantar jedina može da pokrene podizanje poternice protiv otmičara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track