VULIN: U poslednje dve godine zatvoreno 60 ilegalnih domova za stare
Foto: Stefan Jokić

Socijalna davanja se neće smanjivati

VULIN: U poslednje dve godine zatvoreno 60 ilegalnih domova za stare

Društvo -

BEOGRAD - U poslednje dve godine zatvoreno je 60 ilegalnih domova za stare, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je savetovao svima da roditelje ili rođake ne smeštaju u ilegalne domove, jer su tamo ostavljeni bez lekova, bez potrebne lekarske pomoći, te da tamo "vode ljude da umru".

"Već 11 godina postoje inspektori socijalne zaštite koji su za devet godina pronašli i zatvorili 47 domova za stare, a samo za poslednje dve godine zatvorili smo 60 ilegalnih domova za stare", rekao je Vulin

On je podsetio da se na sajtu Ministarstva za rad nalazi spisak licenciranih domovi za stare, a da svi koji nisu na spisku rade ilegalno.

KATANAC NA VRATA: Vulin zatvara ilegalne domove

Vulin kaže da se danas posebna briga vodi o najugroženijima i da se nikada kao sada nije ulagalo u socijalnu zaštitu, da je bilo smanjivanja plata i penzija, ali da se socijalna davanja nisu smanjila čak su i proširena.

"Bilo je puno rasprave Mnistastva rada i Ministarstva finansija, ali je predsednik vlade Aleksandar Vučić presekao i rekao da se socijalna davanja neće smanjivati, da prava najsiromašnijih neće biti umanjena u najtežim vremenima", rekao je Vulin.

On je dodao da je u proteklih 30 godina izgrađen samo jedan centar za socijalni rad i to u Obrenovcu posle poplava, a da će sada biti mnogo više, kao i da se obnavljaju svi domovi za stare.

(Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track