MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: U narednom periodu Srbiju očekuje veći priliv migranata
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Obilazak Prihvatnog centra Obrenovac

MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: U narednom periodu Srbiju očekuje veći priliv migranata

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Djorđević izjavio je danas da je priliv migranata u ovim trenucima mali, zbog vremenskih uslova, ali da se u narednom periodu očekuje da ih bude više.

On je, prilikom obilaska Privremenog prihvatnog centra za migrante u Obrenovcu, naglasio da je vojska spremna da spreči svakog ko na nelegalan način pokušva da uđe u zemlju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane indirektno radi kada su migranti u pitanju i u narednom periodu, kakvi god bili izazovi pred vojskom, ona će biti spremna i građani Srbije mogu da budu spokojni.

Đorđević je kazao i da stotinak migranata dnevno pokušava da ilegalno uđe u Srbiju i da su to uglavnom isti ljudi koji na različitim mestima pokušavaju da dođu najčešće do Beograda, a vrlo mali broj njih prođe.

U obilasku prihvatnog centra za migrante, zajedno sa Djorđevićem, bili su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar rada Aleksandar Vulin, šef UNHCR u Srbiji Hans Fridrih Šoder i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja