ŠARČEVIĆ: Deca treba ravnopravno da uče dva strana jezika, to je stav Ministarstva prosvete
Foto: Kurir Tv

Potrebno definisati radnu nedelju za učenike

ŠARČEVIĆ: Deca treba ravnopravno da uče dva strana jezika, to je stav Ministarstva prosvete

Društvo -

BEOGRAD - Stav Ministarstva prosvete je bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika, a da bi se to omogućilo mora se definisati radna nedelja, da se precizno utvrdi šta učenike opterećuje, a šta relaksira, poručio je ministar Mladen Ssarčević.

On je na početku seminara za profesore francuskog jezika u Srbiji u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" rekao da će u okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja biti posvećena učenju stranih jezika.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva prosvete Ssarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu.

"Prvi put u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom radimo i na sertifikovanju srpskog jezika", naglasio je ministar.

Uspešan rad profesorima poželela je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro koja je istakla da je neophodno razviti nove, interaktivne metode učenja jezika kako bi đaci na najbolji način usvojili znanje.

" Kroz jezik deca usvajaju ne samo lingvistička već i interkulturalna znanja, dobijaju na zrelosti i sposobnosti da anticipiraju i prate promene u društvu. Zato je važno unaprediti predavačke metode", poručila je Moro.Seminar se održava devetu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika.

BONUS VIDEO:

MINISTAR ŠARČEVIĆ: KAŽNJAVAĆEMO NASILJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track