Vežba raketaša i artiljeraca na aerodromu Batajnica

Aerodrom Batajnica

Vežba raketaša i artiljeraca na aerodromu Batajnica

Društvo -
Divizioni naoružani protivavionskim topovima "bofors" 40 milimetara i raketnim sistemima malog dometa "strela 1M" i "strela 10M", uvežbavaju, od 3. do 13. juna praćenje cilja

BEOGRAD - Artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije izvode na poligonu aerodroma Batajnica kontrolno-trenažna gađanja, koja predstavljajuu pripremu za bojeva gađanja, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Divizioni naoružani protivavionskim topovima "bofors" 40 milimetara i raketnim sistemima malog dometa "strela 1M" i "strela 10M", uvežbavaju, od 3. do 13. juna praćenje cilja u približno realnim uslovima u vazdušnom prostoru.

Uspešno izvedena kontrolno-trenažna gađanja predstavljaju uslov za izlazak na bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Kontrolno trenažna gađanja izvode artiljerijsko-raketni divizioni za protivvazduhoplovna dejstva iz sastava 204. i 98. vazduhoplovne brigade, sve četiri brigade Kopnene vojske i Centra za obuku Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track