UHAPŠENI MUZIČAR POSLE PRIVOĐENJA Peca Gostović za Kurir: Posle davanja iskaza pušten sam kući!
Foto: Facebook

UHAPŠENI MUZIČAR POSLE PRIVOĐENJA Peca Gostović za Kurir: Posle davanja iskaza pušten sam kući!

Društvo -

Muzičar Predrag Peca Gostović, koji je bio privođen u policiju na informativni razgovor, rekao je večeras za Kurir da je u MUP-u bio oko sat vremena, posle čega je pušten.

Gostović je, podsetimo, u ponedeljak kasno popodne priveden u Beogradu jer je na svom Fejsbuk profilu okačio snimak navodne krađe glasova iz Sjenice!

- Sporni snimak pronašao sam u toku dana na Tviteru. Okačio sam ga na svoj Fejsbuk profil, a video sam kasnije da je prvobitni snimak, uklonjen vrlo brzo. Policajci su došli po mene kući i bili su korektni. U policiji sam im kratko rekao šta se dogodio i pušten sam kući - izjavio je Gostović za Kurir. Na naše pitanje da li je bilo neophodno da se razgovor obavi u policiji, Gostović kaže da "pretpostavlja da je reč o redovnoj proceduri".

- Ispričao sam im šta se desilo, napravljen je službeni zapisnik i pušten sam - navodi Gostović.Podsetimo, posle objave na portalu Kurira u ponedeljak veče da je Gostović priveden, on je veoma brzo pušten, a odmah se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na Tviteru se pre nekoliko sati pojavio snimak na kome se vidi i čuje kako dvojica muškaraca ubacuju nove listiće sa zaokruženim brojem 6, odnosno rednim brojem Aleksandra Vučića.

Gostovićeva supruga Sandra Jovanović napisala je na Tviteru da je njen muž uhapšen zbog pomenutog snimka.

Kako je Gostović objasnio snimak je preuzeo sa Fejsbuka koji ne naknadno sa te društvene mreže obrisan. Ovaj video izazvao je brojne komentare i reakcije.

Povodom večerašnjeg događaja oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju tvrde da Gostović nije uhapšen, već da je dao izjavu.Zbog večerašnjeg privođenja u MUP-u su rekli za Tanjug da je muzičar Predrag Gostović dao večeras u svojstvu građanina izjavu policiji u vezi snimka navodne krađe glasova, koji je objavio na društvenoj mreži.

- Gostović nije priveden, niti uhapšen, već je prihvatio poziv pripadnika MUP-a da da izjavu u svojstvu građanina - navedeno je u saopštenju MUP-a.MUP je u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenuo istragu povodom snimka na kojem se vidi kako se u glasačku kutiju ubacuje više listića, koji liče na glasačke.

POGLEDAJTE SNIMAK O KRAĐI GLASOVA ZBOG KOGA JE GOSTOVIĆ UHAPŠEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track