SRPSKA VOJSKA  MOŽDA IDE U U SIRIJU?! Đorđević: Želimo da učestvujemo u uklanjanju mina
Foto: Aleksandar Jovanović

Spremni i za Palmiru

SRPSKA VOJSKA MOŽDA IDE U U SIRIJU?! Đorđević: Želimo da učestvujemo u uklanjanju mina

Društvo -

MOSKVA - Vojska Srbije želi da učestvuje u operacijama uklanjanja mina u Siriji, uključujući i grad Palmira, rekao je ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević posle sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Moskvi, na marginama Šeste moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.

"Srbija podržava sve inicijative Rusije. Želimo da zajednički učestvujemo u svim međunarodnim aktivnostima. Konkretno, razmatrali smo učešće oružanih snaga Srbije u razminiranju u Siriji, uključujući i Palmiru", rekao je Đorđević, a prenosi Tass.

Kako agencija prenosi, prema Đorđevićevim rečima, neophodno je postarati se da srpske i ruske oružane snage budu zajednički predstavljene u međunarodnoj areni.

Ruski ministar odbrane je tokom konferencije, u razgovoru sa Đorđevićem, izjavio da Moskva i Beograd potvrđuju zainteresovanost za razvoj saradnje u vojnoj i vojnotehničkoj sferi.

"Naši redovni sastanci potvrđuju još jednom našu posvečhenost unapređenju saradnje koja je uspostavljena i uspostavlja se među nama kako u vojnoj tako i u vojno-tehničkoj sferi", rekao je Šojgu, a prenosi Sputnjik.

Prema rečima ruskog ministra, Rusija u Srbiji vidi pouzdanog, proverenog partnera koji se takođe vodi osnovnim principima međunarodne bezbednosti.

"Nažalost, svet nije mirniji, stabilniji, i događaji poslednjih decenija, povezani sa obojenim revolucijama i raznim vrstama invezija i nasilnog obaranja rukovodstva zemalja, ni do čega dobrog nisu doveli", dodao je on.

Pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji pojačala je ubeđenje Rusije da će prijateljski i partnerski odnosi jačati, dodao je Šojgu, prenosi Sputnjik.

"Molim vas da ga pozdravite i poželite mu mnogo uspeha", dodao je ministar.

Rusija je u periodu od 2. do 10. marta oslobodila Palmiru od Islamske države, a ruski Generalštab saopštio je da je prva grupa od 200 ruskih stučnjaka za razminiranje stigla u grad.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta je na godišnjicu rušenja u Savamali obećao Siniša Mali?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track