ODLOŽENA TRANSPLANTACIJA: Teodora Vranješević (9) nastavlja borbu u Nemačkoj
Foto: Kurir

AGONIJA MALE KRAGUJEVČANKE

ODLOŽENA TRANSPLANTACIJA: Teodora Vranješević (9) nastavlja borbu u Nemačkoj

Društvo -

Devojčica obolela od akutne mijeloidne leukemije već sedam dana se bori s teškom infekcijom, koja je i odložila transplantaciju

Teodora Vranješević (9), obolela od akutne mijeloidne leukemije, koja se nalazi na lečenju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Frankfurtu, uprkos svojoj hrabrosti i veri, naišla je na nove prepreke u oporavku.

Mala Kragujevčanka koja je ujedinila građane iz Srbije, ali i inostranstva u jednoj od najvećih humanitarnih akcija, dobila je infekciju, pa je transplantacija koštane srži odložena do daljeg.

- Teodora, nažalost, nije dobro. Ima tešku infekciju već sedmi dan. Baš tešku. Izvadili su joj centralni venski kateter kao izvorište infekcije, ali još uvek ne mogu da je saniraju. Tea ima sve manje snage, a supruga Nataša i ja se raspadamo. Stigli smo nadomak cilja, a sad je tako daleko - sa očajem u glasu priča za Kurir Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Bogdan kaže da lekari zasad ne mogu da daju nikakve prognoze. Ipak, hrabri roditelji se i dalje sa mnogo nade i vere mole da njihovom detetu bude bolje.

- Sad molimo boga da je spase infekcije, pa tek onda možemo da razmišljamo o transplantaciji - dodaje Bogdan.

Podsetimo, oko 350.000 evra, koliko je potrebno za lečenje male Teodore u Nemačkoj, zahvaljujući plemenitosti građana skupljeno je u rekordnom roku, za samo četiri dana. Porodica je bolnici uplatila 150.000 evra, a ostatak bi trebalo da bude uplaćen u julu, kada legnu sredstva od humanitarnih SMS poruka.

- Nećemo uzimati nikakav kredit ni pozajmicu. Uz pomoć generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu i fondacije „Budi human“, koja je poslala garancije, bolnica nam je izašla u susret i dozvolila da ostatak novca platimo u julu - objašnjava Teodorin otac.

Kurir / R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track