OPASNO: Teroristi se šetaju Srbijom?
Foto: Dado Đilas

BALKANSKA MIGRANTSKA RUTA DOVELA SPAVAČE

OPASNO: Teroristi se šetaju Srbijom?

Politika -

Na regularan način u Srbiju mesečno uđe oko 800 migranata, a izađe oko 250

Teroristi koristeći balkansku migrantsku rutu verovatno prolaze i kroz Srbiju, rekao je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice.

- Pokazalo se da je jedan od terorista napada u Belgiji, pre godinu dana, prošao balkanskom rutom, a deo njih koji sada vrše terorističke napade rođen je u Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj. Ipak, vrlo je verovatno da, ako ne sadašnji, onda sigurno nekakvi budući „spavači“ prolaze balkanskom rutom - objasnio je Cucić.

Prema njegovim rečima, Srbija je ubedljivo najefikasnija zemlja na ruti što se sprečavanja krijumčarenja tiče, a to se, smatra on, vidi po rezultatima - otkriven je 651 slučaj krijumčarenja migranata, sa 44 prijave:

- Ne treba dizati žice, dovoljno je na taj način biti efikasan. Trenutno je u zemlji oko 6.200 migranata, a taj broj ima tendenciju daljeg pada - rekao je on.

Na regularan način u Srbiju mesečno uđe oko 800 migranata, a izađe oko 250. Procenjuje se da mesečno dodatnih 700 migranata nelegalno izađe iz zemlje, najčešće bez krijumčara.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track